La música barroca protagonitza la 41a Setmana de Música Antiga de Mataró

noticia
Data de la publicació : 02.11.2023

La regidora de Cultura Heidi Pérez i el músic Joan Vives han presentat la 41a edició de la Setmana de Música que tindrà de nou en la Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria l’espai central, tot i que també es farà un recital a l’ermita de Sant Miquel de Mata. A través de sis concerts es farà un repàs als gustos musicals que es van passejar per l’Europa dels segles XVII i XVIII, amb destacats intèrprets del gènere.

La primera cita serà a la Capella dels Dolors el divendres 10 de novembre amb “Les filles del cor” a càrrec de l’Ensemble Pyrene. Serà un concert amb músiques dels quatre Ospedale de Venècia i d’una de les poques dones que van aconseguir continuar el seu recorregut musical: la Madelena Lombardini.

Dissabte 11 de novembre la Setmana de Música Antiga estrena un espai nou, l’ermita de Sant Miquel de Mata, documentada el 1446, d’altar renaixentista, i que forma part dels espais de muntanya més estimats de tots els mataronins. Allà el Trio Barroc del Cafè oferirà música irlandesa del barroc amb “The Highway to Dublin”.

El segon cap de setmana del cicle començarà dissabte 18 de novembre, un altre cop a la Capella dels Dolors amb el Cor Ciutat de Mataró interpretant “Cori Spezzati”. Entre la segona meitat del segle XVI i principis del XVII, els cors ubicats en espais diferents de la basílica se’ls acaba coneixent com a Cori Spezzati. Cada compositor treballa el seu art per aconseguir una textura rica i amb uns efectes estereofònics innovadors.

Davant la bona experiència iniciada l’any 2022, la present edició repeteix recital a la Cripta de de la Capella dels Dolors de la basílica de Santa Maria. Diumenge 19 de novembre Xavier Díaz-Latorre, intèrpret de tiorba i guitarra barroca oferirà el concert de “Música per al Rei Sol. Danses per a Louis Le Grand”. Obres de Robert de Visée, un influent músic i compositor francès del segle XVII.

Divendres 24 de novembre tornarà a sonar l’orgue monumental de la Basílica de Santa Maria de la mà de Juan de la Rubia, l’organista titular de la Sagrada Família i un dels millors del moment. El públic embarcarà en un viatge musical que travessa èpoques i estils, tot gràcies a l’expressivitat de l’orgue Gaietà Estadella restaurat per Gabriel Blancafort, una joia de l’orgueneria catalana.

El festival es tancarà dissabte 25 de novembre amb un concert ben especial, per primer cop podrem escoltar les sonates per a flauta del compositor nascut a Mataró Luís Misón (1727-1766), interpretades per Rafel Ruibérriz de Torres (flauta), Isabel Gómez-Serranillos (violoncel) i Santiago Sampedro (clavecí).

La Setmana de Música Antiga està organitzada per l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració del Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró i la basílica de Santa Maria.

Les entrades dels concerts, tenen un cost d’entre 6 i 12 €. Es poden adquirir a les oficines de Cultura de dilluns a divendres, de 9 a 14 h. També es poden comprar al web www.culturamataro.cat/entrades i a la taquilla des d’una hora abans del concert.

Tota la informació a la pàgina web https://www.culturamataro.cat/setmana-musica-antiga-23