La Comissió de la Setmana Santa de Mataró presenta el cartell d’enguany

noticia
Data de la publicació : 22.02.2021

La dissenyadora mataronina Mònica Torralba és l’autora del cartell de la setmana Santa de Mataró 2021, que s’ha presentat avui en un acte públic amb el regidor de Cultura, Xesco Gomar, i Àlex Marzo i Rafa Acedo com a representants de la Comissió de Setmana Santa. 

Aquest any tornarà a ser una Setmana Santa atípica per culpa de la situació provocada per la Covid- 19. No es podran fer els actes multitudinaris com ho són les processons, però des de la Comissió i l’Ajuntament de Mataró s’està treballant en un programa que permeti actes presencials amb les mesures sanitàries corresponent. Els actes aniran condicionats en funció de les restriccions que hi hagi en aquell moment.

La informació de la programació de la festa es podrà consultar pròximament al web culturamataro.cat i al web http://setmanasantamataro.blogspot.com/

Sobre el cartell

Mònica Torralba és dissenyadora gràfica, il·lustradora i maquetadora, i ja ha dissenyat cartells de la Setmana Santa mataronina d’altres edicions. Per ella ha estat tot un repte el fet de crear una imatge per a una Setmana Santa que no se celebrarà de manera tradicional per culpa d'aquesta pandèmia. L’autora volia deixar testimoni de l'optimisme que tots tenim a flor de pell per sortir d'aquesta època tan difícil i fosca que ens ha tocat viure, famílies trencades per un virus, sanitaris saturats, negocis tancats, etc. Quan es va posar a fer el primer esbós es va centrar en la llum que tots anhelem, en l’esperança per tirar endavant i tornar a abraçar els éssers estimats. I això és el que ha volgut deixar plasmat, la unió d'una família travessant el llindar del portal de la basílica de Santa Maria seguint la llum d'esperança, de fe.