La Col·lecció Bassat tanca a Jaén una gira expositiva per diferents ciutats andaluses

noticia
Data de la publicació : 22.10.2020

Aquest matí al Centro Cultural Baños Árabes, Palacio de Villardompardo de Jaén s’ha obert al públic l’exposició “Colección Bassat de la Nau Gaudí de Mataró”. Aquesta mostra compta amb una bona representació d’artistes de Mataró, al costat de grans noms de la pintura i art com Barceló, Chillida, Millares, Miró, Saura i Tàpies.

El 27 de setembre del 2019 a la Sala Murillo de la Fundación Cajasol a Sevilla s’inaugurava aquesta mostra de 30 obres de 25 artistes del fons de la Col·lecció Bassat. Un any després, malgrat la crisi sanitària de la COVID, l’exposició s’ha pogut veure també a Cadis, Huelva i Còrdova. A Jaén romandrà oberta fins al 10 de gener del 2021.

“Colección Bassat de la Nau Gaudí de Mataró” presenta una selecció d’obres que vol ser el reflex de l’art del país a través de la Col·lecció Bassat. Hi ha obres d’artistes que formen part de l’imaginari col·lectiu com Barceló, Chillida, Millares, Miró, Saura i Tàpies. Però també hi ha quadres d’artistas d’altres generacions com Enric Ansesa, Joaquim Chancho, Joan Hernández Pijuan, Laura Iniesta i Jaume Ribas. 

Cal destacar la presència de les peces d’artistes de Mataró com Josep M. Codina, Rosa Codina-Esteve, Perecoll, Marc Prat, Jordi Prat Pons I Josep Serra, i també d’artistes andalusos de primer ordre com Alfonso Fraile, Luis Gordillo i Guillermo Pérez Villalta.