La Chana ballarà per últim cop al Teatre Monumental

noticia
Data de la publicació : 23.05.2022

Antonia Santiago Amador, coneguda popularment com La Chana, deixa els escenaris i ho farà a la seva ciutat natal, Mataró. La capital del Maresme podrà veure el comiat d’una de les més grans bailaoras de la història del flamenc el proper 4 de juny, acompanyada de destacats artistes.

La Chana,”la diosa del compás”, bailaora, gitana, rossa i catalana va aprendre a ballar sola. Va haver de superar molts perjudicis per a dedicar-se a l’art que tant estimava. Amb esforç i perseverança es va convertir en una de les millors bailaoras de flamenc. Ha ballat a destacats escenaris d’arreu del món: els Estats Units, Austràlia, la Xina, l’Índia, Europa, Llatinoamèrica... La seva força i el seu “duende” van deixar admirats artistes com Salvador Dalí i actors de cine com Peter Sellers, que després de descobrir-la a Los Tarantos de Barcelona va plasmar el seu art a la pel·lícula “El magnifico Bobo” (1967).

Dissabte 4 de juny al Teatre Monumental, amb 75 anys, La Chana tornarà a ballar en una nit emotiva. Ho farà acompanyada de grans noms de l’escena flamenca: el Pele al cant, i també amb Antonio Canales, Carmen la Talegona i el Yiyo, en un espectacle concebut sota la mirada artística d’Ángel Rojas.

El preu de les entrades és de 28 euros a platea i 26 euros a l’amfiteatre, tot i que hi ha diferents descomptes: 25% per escolars, alumnes de l'Aula de Teatre, jubilats i carnet blau; 15% per grups de 12 persones o més, usuaris amb carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, del Teatre Lliure i del Club del Teatre. Ja es poden comprar a través del web entradesculturamataro.cat o a les oficines de la Direcció de Cultura (C. De Sant Josep, 9) de dilluns a divendres de 9 a 14 h i una hora abans a la taquilla del teatre.