La Biblioteca popular de la Fundació Iluro passa a ser la tercera biblioteca municipal de Mataró

noticia
Data de la publicació : 24.02.2022

La signatura s’ha formalitzat avui, 24 de febrer, quan oficialment l’antiga Biblioteca Popular de la Fundació Iluro passa a ser un equipament municipal amb la subrogació del personal i l’ús de l’equipament. De forma provisional, a partir del 25 de febrer, es prestarà el servei de sala de lectura pel carrer d’en Pujol fins que es pugui inaugurar el nou equipament, la tercera biblioteca de la ciutat que es preveu formi part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

El Ple del 2 de desembre del 2021 va aprovar per unanimitat el conveni per integrar la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Mataró. D’aquesta forma la xarxa s’amplia amb un nou equipament al centre de la ciutat que se suma  a la Biblioteca Pompeu Fabra, situada a la plaça d’Occitània, i a la Biblioteca Antoni Comas, situada en l’edifici de l’antic escorxador municipal al barri de Rocafonda-Escorxador, obra modernista protegida com a Bé Cultural d’Interès Local.

Avui, 24 de febrer, amb una signatura davant de notari s’ha fet efectiva aquesta integració segons la qual la Fundació Iluro cedeix a l’Ajuntament les instal·lacions de forma indefinida mentre tinguin ús de biblioteca. L’espai ocupat per l’equipament són 1.513,69 m(1.144,60 m2 en planta baixa i 369 m2 en planta primera) i l’accés es farà pel carrer d’en Palau, 18. L’Ajuntament també té el dret d’adquisició preferent de l’immoble per tanteig i retracte. Per la seva banda, l’Ajuntament subroga el personal (5 persones) que treballen actualment a la biblioteca, i aportarà dos treballadors més.

La Fundació Iluro s’ha fet càrrec de les obres per adequar els espais seguint els criteris i instruccions dels serveis tècnics de la Diputació de Barcelona perquè l’equipament pugui formar part, com les altres dues biblioteques de Mataró, de la Xarxa de Biblioteques Muncipals de la Diputació de Barcelona. L’Ajuntament està  instal·lant el mobiliari necessari i assumirà els costos de neteja, assegurança, manteniment informàtic i de mobiliari, fons documental i telecomunicacions. Pel que fa a les despeses de manteniment de les instal·lacions i de consums s’ha establert un període transitori de 3 anys durant el qual se’n farà càrrec la Fundació Iluro.

Sala de lectura
Abans no entri en funcionament la nova biblioteca, s’ha acordat que es presti el servei de sala de lectura a partir del 25 de febrer, amb entrada pel carrer Pujol. El seu horari serà de dilluns a  divendres de 16 a 20 h i els matins de dijous de 9.30 a 13.30 h.

Durant aquest període es donarà el servei de sala de lectura i sala d’estudi i els usuaris i usuàries podran fer consultes dels fons de la biblioteca exposat a les prestatgeries i consultes puntuals dels fons especials del magatzem, que segueixen sent titularitat i gestionats per la Fundació Iluro. Pel que fa als Clubs de Lectura de l’actual servei, aquests  es traslladen a l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro.