La Biblioteca Pompeu Fabra celebra el seu 25è aniversari amb un mes ple d’activitats

noticia
Data de la publicació : 28.10.2022

Inaugurada el 22 de novembre de 1997, la primera biblioteca de la Xarxa de Biblioteques de Mataró, que també forma part de la Xarxa de Bbilioteques de la Dioutació de Barcelona, celebra enguany el 25è aniversari de servei amb una programació especial d’activitats per a totes les edats i gustos que tindran lloc al llarg del mes de novembre. 

Aquest mes de novembre es realitzarà el gruix de la programació commemorativa dels 25 anys de la biblioteca. El dimarts 22, dia de l’aniversari, amb una proposta molt especial d’activitats que tindran lloc durant tota la tarda. La programació començarà a les 17.30 h amb l’hora del conte especial a càrrec de la Guilla Teatre. Tot seguit, la companyia NS Danza realitzarà una performance de dansa a diversos espais de la biblioteca i es tancarà la jornada amb l’actuació musical de l’Always Drinking Marxing Band. 

Uns dels actes més destacats de la celebració serà una nova edició del Club del Llibre” que enguany vol retre un homenatge al mataroní Nèstor Luján en l’any del centenari del seu naixement. Es realitzarà una conversa que ens aproparà a la figura de l’escriptor des de la vessant literària, periodística i gastronòmica de las mans d’Agustí Pons, biògraf oficial, i Trinitat Gilbert, periodista especialitzada en gastronomia. L’acte, gratuït amb invitació, es farà al Teatre Monumental dijous 3 de novembre a les19 h. 


Altres activitats

La Biblioteca Pompeu Fabra també oferirà d'altres activitats destacades com ara: 

- Activitats familiar: un concert de música a càrrec de l’Aula Masafrets divendres 4, la Petita Hora del Conte el dimarts 8 amb l’espectacle “Ballmanetes: rebel·lió a la cuina” a càrrec de Montse Dulcet, l’hora del conte especial “Un desert de contes a càrrec de Rah-mon Roma el dimarts 15 i l’hora del conte “A la nostra manera” dimarts 29.

- Espectacles per a adults: “Fronteres, veus presents” el dijous 10 a càrrec de dones poetesses del Maresme, “El naixement de la música al cinema: Bernard Herrmann - Elmer Bernstein - John Williams” dijous 17 a càrrec de Plataforma Blanc i Negre i “Bruxies i dones fosques” el dijous 24 de novembre a càrrec de la narradora Assumpta Mercader.

- Presentació de llibre: El divendres 25 el mataroní Diego Ramos presentarà el seu llibre “El último Morisco”.

- Visites guiades a la biblioteca: per aquesta ocasió especial s’oferiran unes visites especials els dies 18 i 19 de novembre per a conèixer en profunditat i accedir a les zones restringida de biblioteca de la mà de les persones que hi treballen.

A més, del 2 a 21 de novembre es podrà visitar l’exposició Espais pensants i del 2 al 30 de novembre l’exposició creada amb motiu d’aquesta celebració que recull imatges dels 25 anys de la biblioteca mataronina. Per a l’ocasió, el taller de Gravat de Mataró ha creat un aparador cultural que guarnirà el vestíbul de la biblioteca al novembre.

Com cada any des de la seva inauguració, per celebrar el seu aniversari la biblioteca mataronina edita un punt de llibre. El d’enguany, realitzat per la il·lustradora Magda Codina es començarà a repartir el 22 de novembre. Els punts de llibre dels darrers aniversaris es podran veure recollits en una mostra a la biblioteca Pompeu Fabra del 23 al 30 de novembre i al 15è Mercat d’intercanvi de punts de llibre que tindrà lloc el dissabte 26 de novembre a les 11 h.

Al web i a les xarxes socials de les Biblioteques de Mataró podreu trobar la informació actualitzada d’aquesta programació.