La 4a edició del festival Posidònia Fest creix en nombre de dies i s’integra a la ciutat amb concerts en nous espais

noticia
Data de la publicació : 22.05.2024

El cartell d'aquest any el formen les actuacions d'Alba Careta i Henrio, Guillem Roma, Carola Ortiz, Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves, Maio i Judit Neddermann.

Les principals novetats que presenta l'edició d'aquest any del Posidònia Fest és que creix en nombre de dies, passant de tres a quatre jornades, i en espais, ja que, a banda de celebrar-se al Port de Mataró, s'integra a la ciutat amb concerts a la Nau Gaudí i els gratuïts de la plaça de Santa Maria de Mataró.

Des del 28 i fins al 31 d’agost hi haurà les actuacions d'Alba Careta i Henrio, Guillem Roma, Carola Ortiz, Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves, Maio i Judit Neddermann. A més, i amb l'ànim de fomentar i promoure el talent local, el Posidònia Fest organitza, per tercer any consecutiu, una crida als artistes del Maresme, convidant-los a presentar les seves propostes musicals. Se’n seleccionaran tres que es programaran en el festival.

Col·laboració amb el Festival Poesia i +
El Posidònia Fest col·labora amb el Festival Poesia i +, organitzat per la Fundació Palau, i que se celebra del 3 al 14 de juliol a Caldes d'Estrac, Teià, Arenys de Mar, Mataró, Dosrius i Alella. L'objectiu de la col·laboració és crear sinèrgies entre dos festivals que comparteixen gustos musicals. El concert de l'Alba Careta i l'Henrio a la Nau Gaudí es trobarà a la programació dels dos festivals.

Col·laboració amb l'Associació Vidre Bufat de Mataró
El Posidònia Fest, a banda de ser un festival de música, també s'ha convertit en un espai dedicat a l'art. Enguany, l’Associació Vidre Bufat de Mataró oferirà una exposició de peces relacionades amb el mar i creades amb l'art del vidre bufat. A més a més, un mestre vidrier farà una demostració de creació de peces. L'Associació Vidre Bufat de Mataró té com a objectiu documentar i recopilar tot allò que tingui relació amb la indústria del vidre de Mataró.

Per què Posidònia Fest?
El festival pren el nom del fet que a Mataró es troba una de les praderies de posidònia més importants, pel que fa a la seva extensió, del Mediterrani, abastant aproximadament 700 hectàrees. Aquesta praderia és la llar d'una vintena d'espècies de peixos i un gran nombre d'organismes que aprofiten la protecció proporcionada per la posidònia per reproduir-se. A més, la posidònia juga un paper clau com a filtre biològic, capturant i neutralitzant substàncies tòxiques per a mantenir-les fora de circulació.

Actualment, l'Ajuntament de Mataró i el Port de Mataró, juntament amb altres institucions, entitats i empreses, estan duent a terme diverses iniciatives per protegir i donar a conèixer aquest ecosistema. Mitjançant aquestes col·laboracions, es treballa per garantir la seva conservació i promoure la seva importància ecològica.

El Posidònia Fest rep el suport de l'Ajuntament de Mataró, el Port de Mataró i l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals).

Més informació i compra d'entrades al web del festival