Francesc Josep Vélez guanya el 3r Premi de Poesia Ventura Ametller

noticia
Data de la publicació : 20.03.2021

Avui, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia, s’ha fet públic el guanyador de la 3a edició del premi de Poesia Ventura Ametller. L’escriptor barceloní Francesc Josep Vélez s’endú el guardó per l’obra “Els instants submergits”.

El jurat, format per Maria Callís, Carles Duarte, Marta Pera, Jaume C. Pons i Adrià Pujol, ha premiat l’obra de Vélez d’entre els 125 treballs presentats en aquesta edició i n’ha destacat això: “Construït a partir d’un elaborat fil conductor, i d’una arquitectura literària que organitza tot el recull dins dels marges d’una cosmogonia pròpia i molt treballada, els poemes d’aquest volum han fascinat per la seva força, contundència i capacitat per proporcionar, sota l’estela d’Eliot i Bartra i la mitologia grecollatina al costat de noms insignes de la literatura europea, un seguit d’imatges d’impacte i d’idees que transporten a un potentíssim univers líric en què la paraula esdevé una forma de salvació contra la inclemència de la realitat.

El jurat també ha valorat l’alta qualitat dels volums presentats i l’alegria que representa que cada any hi hagi més poetes que vulguin optar al Premi Ventura Ametller, un guardó que vol donar a conèixer l’obra d’aquest extraordinari creador de les lletres catalanes i universals.

El premi està dotat en 1.000 € i amb l’edició de l’obra a càrrec d’Edicions de 1984.

Francesc Josep Vélez (Barcelona 1961) és llicenciat en Filosofia, disciplina que l’ha acompanyat tota la vida tant en l’exercici de la docència com en el de la creació poètica. És autor d'una obra extensa, tant de poesia com de narrativa.

El 1r Premi Ventura Ametller el va guanyar Laia Maldonado amb l’obra “L’arquitecte”i la segona edició del guardó se la va endur Júlia Francino amb “Els excedents”.