El Seminari de Ciències Naturals d’enguany es dedica als microorganismes i les epidèmies

noticia
Data de la publicació : 06.04.2021

El dia 12 d’abril comença una nova edició del Seminari de Ciències Naturals, organitzat per la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN) i Patrimoni Natural de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró sota el nom de “Petits i poderosos: microorganismes i epidèmies”. A través de nou conferències i dues sortides, fins al 15 de maig s’explorarà la capacitat que tenen els microorganismes per ajudar-nos, controlar poblacions animals i vegetals, així com emmalaltir-nos. 

El seminari s’organitza cada primavera entorn algun tema de ciències naturals. La humanitat ha evolucionat conjuntament amb els microorganismes, els ha fet servir i ha patit les seves conseqüències des de temps immemorials. Tanmateix, només ha sigut conscient de la seva existència des de fa relativament poc temps. Durant aquest seminari explorarem la capacitat que tenen els microorganismes per ajudar-nos, controlar poblacions animals i vegetals, així com emmalaltir-nos. La covid-19 és només un petit exemple de la immensa diversitat de microorganismes que ens envolten.

Les sessions tindran lloc a les tardes a la Biblioteca Pompeu Fabra, excepte la primera conferència que es farà de forma virtual. Es faran dues sortides guiades: el 8 de maig Joan Maltas i Montoro (Universitat de Lleida) guiarà al públic a través de la història de les epidèmies a Mataró, i el 15 de maig Cèsar Gutiérrez (Can Ponet) guiarà la sortida per conèixer els boscos del Montnegre i les malalties infeccioses i epidèmiques que pateixen. 

La inscripció al seminari és gratuïta i s’ha de fer a través d’un formulari que trobareu aquí, presencialment a la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró (carrer de Sant Josep, 9), o trucant al telèfon 93 758 23 61.

En finalitzar el seminari es lliurarà certificat d’assistència als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de sis conferències i els dos tallers. Aquestes persones també rebran gratuïtament un exemplar del número 31 de la revista científica L’Atzavara (any 2021), monogràfic entorn els temes tractats en aquest seminari.

Consulteu tota la programació aquí