El Premi Manuel de Pedrolo es posposa al 2021

Notícia

noticia
Data de la publicació : 28.04.2020

L’organització i els membres del jurat del XVIII Premi de Narrativa i Ciència - Ficció Manuel de Pedrolo, ciutat de Mataró, han decidit posposar la convocatòria d’enguany i com a conseqüència de l’estat d’alarma decretat el passat 14 de març. 

La Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, coorgonitzador del premi, va aprovar per decret al juny de 2019 les bases i la convocatòria del XVIII Premi de Narrativa i Ciència - Ficció Manuel de Pedrolo, ciutat de Mataró.

Les bases i la convocatòria del premi preveien que els treballs es presentessin entre el proper 18 i 22 de maig a les oficines de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró, i l’atorgament del premi durant el mes d’octubre de 2020. Però la situació actual de confinament dificulta el correcte desenvolupament d'aquest premi, així com la presentació de les obres. L’organització també vol fer prevaldre la seguretat dels participants, així com la confidencialitat de les pliques i la rigorositat en la valoració de les obres presentades. 

La nova convocatòria i bases del premi preveuen que les dates de presentació dels treballs sigui del 17 al 21 de maig del 2021, l'atorgament del veredicte abans del dia 29 d’octubre del 2021 i la publicació de l'obra guanyadora es passarà a l'exercici 2022.

Amb motiu del congrés HISPACON que es va celebrar el mes de novembre de 1997 a Mataró, el llavors Patronat Municipal de Cultura, actualment Ajuntament de Mataró, a petició de la seva comissió de mass-media, va establir el Premi Manuel de Pedrolo per a tots estudiants que volguessin participar-hi amb treballs dedicats a la ciència ficció.

L’interès que va suscitar la primera convocatòria d’aquest premi, que anava paral·lel al Domingo Santos que atorgava l’Associació Espanyola de Fantasia i Ciència Ficció, va fer que s’estudiés la seva continuïtat.

El premi, dotat actualment amb 3.000 €, s’ha anat consolidant dins la categoria de novel·la curta amb el suport de l’editorial Pagès que disposa d’una col·lecció de ciència-ficció i que inclou les obres premiades a la seva col·lecció.