El Museu de Mataró se suma a la iniciativa Museus i Liceu: una història compartida

noticia
Data de la publicació : 16.03.2022

Enguany el Gran Teatre del Liceu celebra el 175è aniversari de la seva fundació, que va tenir lloc el 4 d'abril de 1847. Amb motiu d'aquesta efemèride la institució ha impulsat Museus i Liceu: una història compartida, un projecte en xarxa entre els museus de Catalunya i el Liceu. La iniciativa se centra en la idea que hi ha fragments de la memòria del teatre en les entitats culturals d’arreu del territori. Partint d’aquesta premissa, el Liceu ha convidat els museus, col·leccions i centres d’exposicions a dialogar amb el teatre a partir de les seves col·leccions: cercant una obra, peça o material que reconstrueixi i documenti la seva història.

Més d'un centenar de centres culturals han seleccionat una obra de les seves col·leccions relacionada amb la història del Liceu, que  s'exposarà a les seves seus. Al voltant de 145 obres composen aquesta eclèctica mostra, des de pintures, fotografies, esbossos escenogràfics, diorames, documents, escultures, instruments o objectes personals de personalitats vinculades al Teatre, entre d’altres.

El Museu de Mataró se suma a aquesta celebració amb la selecció d’una peça molt singular: una pintura de Ricard Urgell de l’any 1910, en la qual es representa una artista al mig d’un escenari en plena interpretació teatral o operística.  

Al costat de la peça exposada, podeu trobar una cartel·la amb un QR des del qual es pot consultar totes les obres d'aquesta acció. Aixi mateix, tota la informació detallada es pot trobar al següent enllaç web, un portal especialitzat on consultar tots els centres i les peces que hi participen, a més d'una explicació extensa de cada obra.

Es podrà visitar a la Sala Noble de Can Serra, Museu de Mataró.