El M|A|C recupera el projecte Anima[t] tot i la pandèmia

noticia
Data de la publicació : 01.07.2020

Les Sales d’Exposicions de Can Palauet tornaran a oferir exposicions a partir d’aquest dissabte 4 de juliol amb la projecció del resultat del projecte Anima[t], que arriba a la 5a edició. L’alumnat de 6è de primària de l’Escola Montserrat Solà, amb el guiatge i suport en tot moment del M|A|C, han realitzat més d’una vintena de pel·lícules d’animació que han acabat durant el confinament.

Anima[t]són històries curtes i animades amb stop-motion que conviden a viatjar als inicis del cinema. És també un divertiment compartit que busca l’ànima de les coses. Aquesta edició ha estat especial per la pandèmia del coronavirus que va impedir seguir el projecte a la classe. L’han continuat des del confinament, a casa, en molts casos amb l’ajuda dels pares i sempre l'energia i la direcció de la Susana Bacardí (especialista en visual i plàstica) i el suport dels tres tutors de 6è: Albert Carreño, Marc Escolar i Mariona Padrós.

Un total de 74 alumnes han treballat en el projecte durant tot el curs escolar documentant-se i aprofundint en la història del cinema i en la producció de pel·lícules animades.

Als diferents espais de Can Palauet s’hi podran veure 18 treballs de temes molt diversos, com ara d’ecologisme, d’interculturalitat, sobre les vivències del confinament i la pandèmia, i també de temes casolans com el pa amb tomàquet o sobre com fer una pizza. A més, s’han fet quatre animacions de les vivències de Les Santes a través de les mirades dels alumnes, i un vídeo en el qual l’alumnat ha treballat la tècnica de les siluetes recreant l’univers de la directora de cinema “Lotte Reiniger”, pionera del Cinema d’animació.

Anima[t] forma part del“M|A|C Mini”, un projecte transversal que pretén acostar als infants la concepció de l’art i la seva aplicabilitat a la vida quotidiana. “M|A|C Mini” treballa amb projectes com 'Ping – Pong' amb alumnes de 5è de primària de l’escola Montserrat Solà, ofereix les visites guiades a algunes de les exposicions fetes per alumnes sota el nom d’ ”El relat de...” i proposa diferents tallers per a alumnes d’educació infantil: ‘De cara i d’esquena’ (P4 i P5) i ‘Repassejant l’escola’ (P5), ‘Conèixer / Reconèixer’ i ‘Coses i ombres’, els dos per alumnes de P5. També col·labora amb projectes artístics de les escoles com el mencionat ‘Anima[t]’ i “Intervencions artístiques a la muralla”, de l’escola Joan Coromines.