El M|A|C recupera dues exposicions ajornades per la pandèmia

noticia
Data de la publicació : 28.10.2020

A partir de dissabte 31 d’octubre es podran veure dues noves exposicions a Can Palauet. Per un cantó el resultat del projecte “Zona Intrusa 13. Un temps sense temps”, que treballa l’art contemporani a diferents instituts de Mataró. Per l’altra, “Parlo com donant / que és desaparèixer”, una mostra de quatre artistes que planteja la desaparició com una actitud revolucionària.

El Projecte Zona Intrusa 13, una iniciativa i producció del M|A|C, va arrencar a inicis del 2020 amb la intenció de reflexionar sobre el temps, a partir de l’experiència que tenim en l’actualitat de la percepció del temps i dels usos que en fem. Però aquesta edició, dirigida per Rita Andreu, ha quedat truncada per la Covid19, que va aturar en sec tota l’activitat del curs 2019-2020. 

Es va poder fer la itinerància a l’Escola Freta (Marc Larré) i als instituts Laia l’Arquera i Puig i Cadafalch (María Alcaide) i Miquel Biada (Jordi Ferreiro). Les propostes a l’Institut Alexandre Satorras (Christina Schultz) i Escola Pia Santa Anna (Job Ramos) van quedar afectades per la pandèmia. Així i tot, s’ha volgut ensenyar la feina feta, malgrat el curs haurà canviat. Aquest resultat del treball entre creadors i alumnes s’havia de mostrar els passasts mesos de març i abril. 

Per altre cantó, a Can Palauet es recupera una altra exposició que la Covid també va obligar a cancel·lar, “Parlo com donant / que és desaparèixer”.

La mostra presenta quatre obres que obren un espai per la desaparició momentània, una acció que el filòsof Pierre Zaoui defineix com discreció. El diàleg entre els treballs de Misael Alerm, Anna Dot, Julia Gorostidi i Irene Solà suposa un experiment que convida els subjectes i les imatges a pensar maneres de desaparèixer.

Les peces dels quatre artistes prenen diferents formes: una cortina de tela brodada, quadres de diferents mides, un vídeo i un poema.

Les dues exposicions es podran veure fins al 3 de gener del 2021.