El Festival Nosaltres omplirà l’estiu de Mataró amb més de vint espectacles en la seva quarta edició

noticia
Data de la publicació : 08.05.2023

La quarta edició del festival oferirà sis vespres culturals els dijous del 20 de juliol al 24 d’agost i estrena nova ubicació: els Jardins de l’antic Escorxador i la Casa de la Palmera.

El Nosaltres presenta el cartell de la seva quarta edició, una proposta que enguany manté i consolida el seu lema “Comunitat, sostenibilitat i cultura”. Ho fa amb la intenció de continuar esdevenint espai de trobada, diàleg, diversitat i ferm reconeixement de la cultura com a eina de transformació i cohesió social. Sota la direcció artística de la cooperativa Clack, la coorganització de l’Ajuntament de Mataró i l’aval d’una quarantena d’empreses, entitats i cooperatives culturals, el Nosaltres més ambiciós suma nous actors per potenciar encara més el seu rol de festival d’estiu de Mataró. 

Més de 20 propostes artístiques quilòmetre zero, emergents i consolidades

El programa consta de més de 20 propostes artístiques, que van des del teatre a la música, passant per la dansa o els titelles. El dijous 20 de juliol el Nosaltres donarà el seu tret de sortida i durarà 6 setmanes consecutives acollint una programació variada que comptarà amb artistes de la ciutat i la comarca reivindicant la seva aposta per la proximitat, alhora que acollirà caps de cartell consolidats i emergents d’arreu del territori. També es consolida la paritat a dalt l’escenari. 

Una de les novetats que presenta aquesta edició és l’estrena dels projectes guanyadors de la primera edició de les Beques de suport a la creació, producció i exhibició de projectes escènics de petit format que ha seleccionat el festival durant aquest 2023. Aquestes beques tenen l’objectiu de donar suport al talent emergent de quilòmetre zero i consolidar un circuit comarcal d’exhibició, amb el suport de l’Ajuntament d’Alella i l’Ajuntament de Caldes d’Estrac. La companyia de dansa i teatre Cia Jïrae és el projecte artístic seleccionat per la beca enfocada a les arts escèniques, i que s’ocuparà d’inaugurar el festival amb la presentació de la peça “Helena”, una història colpidora de superació personal explicada a través de la dansa i el teatre. La cantautora MIRS, guanyadora de la beca de música i literatura,  presentarà també en un dels vespres del festival “La Veu de la Maresma” un recull íntim musical i poètic que musica poemes de dones poetes de la comarca i que presentarà en un vespre amb veu de dona compartint escenari amb la pianista i cantant vilassarenca Meritxell Neddermann.

El Nosaltres es reconeix com a festival d’estiu oferint una programació festiva i lúdica per a tots els públics. Tindrà un vespre rumber d’aires flamencs i es clausurarà amb Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. Demostra el seu compromís per oferir un ventall variat d’espectacles apostant per primera vegada per un espai dedicat a la música de cambra i la música contemporània amb la participació de l’Ensemble La Modesta i el jove músic i ballarí mataroní Marc Vilajuana a la veu i al piano. 

Es tornarà a fer el vespre de monòlegs, en aquest cas serà el 27 de juliol, com a prèvia al castell de foc de Les Santes amb el còmic Marc Sarrats i les monologuistes Minovas i Marta Bosch. 


Activitats familiars gratuïtes i de qualitat durant juliol i agost

Les activitats familiars també tindran cabuda a la programació del festival, amb tot un seguit d’activitats culturals gratuïtes per a tota la família. Propostes ja consolidades com la presentació del llibre de Les Santes de Capgròs i altres espectacles de teatre, contacontes i clown, que precediran alguns vespres del festival. Sempre de quilòmetre zero i amb propostes de molta qualitat. 


+Nosaltres 

El Nosaltres més descentralitzat i itinerant s’estendrà per nous espais de tota la ciutat: La Casa de la Palmera i els Jardins de l’antic Escorxador. Els dos espais escollits, després de deixar l’entranyable Pati de Can Marchal són dos espais acollidors i identitaris de l’arquitectura veïnal, social i paisatgística de la ciutat.

Les entrades es poden adquirir a través de la plataforma Codetickets en aquest enllaç. Els preus, mantenint l’estratègia del preu democràtic, tenen preus que oscil·len entre els 5€ i 15€, amb la possibilitat de mecenar el projecte aportant una quantitat més elevada per tal de donar suport econòmic addicional a la iniciativa. Les activitats familiars seran d’entrada lliure amb taquilla inversa. 

El Nosaltres és possible gràcies també als patrocinadors privats que creuen en el projecte, així com les institucions que hi donen suport: el Consell Comarcal del Maresme, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat. 

Tota la informació relativa al Nosaltres es pot consultar al web www.nosaltresfest.cat, a l’Instagram @NosaltresFest i al Twitter @NosaltresFest