El festival A la vora del jazz celebra deu anys amb grans noms del jazz nacional i internacional

noticia
Data de la publicació : 20.02.2023

Des del 2 al 30 de març se celebra la desena edició del festival de referència de jazz al Maresme amb set propostes de qualitat. El Casal Aliança tornarà a ser l’epicentre del cicle, però el jazz també sonarà al Celler Castellví i a la plaça de Santa Anna. 

El tret de sortida de l’A la vora del jazz es donarà el 25 de febrer al Celler Castellví amb la presentació de la programació i del cartell, que enguany és obra del mataroní Enric Punsola. 

El primer concert serà el 2 de març amb Dani Nel·lo i Organ Trio i el seu rythm&blues a la Sala Casal Aliança. Em aquest espai també s’escoltaràla pianista Elisabet Raspall acompanyada per un quartet de luxe el 16 de març, el quartet dirigit pel destacat trompetista Fabrizio Bosso, un conegut del festival. I al Casal l’Aliança el 30 de març s’hi farà el darrer concert amb la Big Band Jazz Maresme, acompanyat d’una de les perles del festival d’enguany, el nord-americà Harry Allen. Mataró podrà escoltar un dels millors saxofonistes de l’actualitat, que juntament amb la Big Band resident tocaran un repertori especial arranjat per Allen.

Al Celler Castellví el 25 de març cantarà la cubana, resident a Catalunya des del 2003, Yadira Ferrer. forma part d’una nova generació de veus versàtils que han sortit de l’illa de Cuba

El festival inclou dos concerts gratuïts. El dissabte 4 de març es farà el tradicional Jazz al pati. A partir de les 11.30 h al Pati del Cafè Nou es farà un vermut musical amb l’actuació de les diverses Big Bands escolars. L’altre concert gratuït serà el dissabte 11 de març amb l’actuació de Hip Hop Brass Collective, un grup que amb la base del hip hop mescla estils com ara el gospel, el funk, el neosoul o el rythm&blues.

A la vora del jazz està organitzat per l’Associació Jazz Maresme, Fabrés Produccions i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.

Les entrades i els abonaments es poden comprar al web codetickets.com. Més informació als webs jazzmaresme.com i culturamataro.cat.