Alumnes de l’Aula de Teatre participen en un projecte conjunt amb el Centre de Creació El Graner

noticia
Data de la publicació : 17.12.2020

Deu alumnes de 16 anys de l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró participen en el projecte WE ARE (T)HERE amb Aurora Bauzà i Pere Jou, arran d’un projecte conjunt entre l’Ajuntament de Mataró i El centre de creació El Graner, Aquests dos creadors són compositors que treballen amb el cos i tenen com a objectiu central de la seva investigació la veu humana i la seva relació amb el cos i el moviment.

Ja fa dies que Bauzà i Jou treballen a Can Gassol Centre de Creació i Arts Escèniques de Mataró amb WE ARE (T)HERE, un taller grupal d’investigació escènica que reflexiona sobre els mecanismes de construcció d’identitat col·lectiva i individual, a partir d’un material que investiga la relació entre el cos i la veu. 

Els dos artistes han compost una partitura que transita entre la música electrònica i l’òpera contemporània, basada en el cant obstinat d’una sola nota durant la major part de la peça, amb un ritme propi de la música electrònica. Cantant tots una mateixa nota sostinguda busquen generar una desvinculació de cos i veu que permeti que la corporalitat escènica emergeixi amb igual rellevància que el fet sonor. 

Bauzà i Jou han fet el mateix projecte al Graner amb un grup de dones de més de 70 anys, i ara a Mataró ho fan amb el grup Joves 16 anys, de la professora Natàlia Sellarès, que enguany estan treballant dicció i veu. 

Després de cinc dies intensos a Can Gassol alumnes i creadors oferiran al públic el resultat del treball de grup. El treball d’investigació de WE ARE (T)HERE continuarà fins que a la tardor de l’any vinent es podrà veure al Festival TNT  de Terrassa.

Fa dos anys que El Graner, gestionat pel Mercat de les Flors, té un conveni de col·laboració amb la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.