Nau Gaudí. Col·lecció Bassat d’Art Contemporani

Adreça:
C. de la Cooperativa, 47
08302 Mataró

Contacte:
Tel. 93 741 29 30
[email protected] 

Horari:
L’obertura de la Nau Gaudí està vinculada a si hi ha exposició visitable. En aquest cas els horaris són:
De dimarts a divendres de 17 a 20 h. Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges d’11 a 14 h.
Tots els dilluns i els festius tancat
(excepte 12 d'octubre, 1 de novembre i 6 i 8 de desembre que està obert d'11 a 14 h sempre que no siguin dilluns).

Si voleu informació o bé assegurar-vos la plaça a les visites guiades i activitats familiars podeu trucar al telèfon 93 741 29 30 de dilluns a divendres de 9 a 14 h o bé escriure a [email protected]

Entrada gratuïta.

Web de la Nau Gaudí

L'any 1883, Antoni Gaudí va construir la seva primera obra i ho va fer a Mataró per encàrrec de la Sociedad Cooperativa La Obrera Mataronense.

Aquesta antiga nau de blanqueig, no només és la primera obra del genial arquitecte i l'única encarregada per una cooperativa obrera, també és un manifest de la seva manera d’entendre l’arquitectura i una obra pionera per la manera de ser construïda.

La utilització dels arcs parabòlics va permetre a Gaudí cobrir una superfície diàfana de gairebé 600 metres quadrats sense haver de recórrer a columnes o murs, i la utilització de la fusta li va permetre articular-la en petits trams per formar uns arcs esvelts i resistents. De no existir la nau de Mataró, Gaudí no hauria desenvolupat les fórmules que posteriorment va fer servir per projectar les golfes de la Pedrera o la famosa maqueta estereofunicular de l’església de la Colònia Güell.

L’edifici va ser declarat monument historicoartístic per l’Estat espanyol l’any 1969 i bé cultural d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya (BCIN) l’any 1982.

L’any 2002, en el marc de l’Any Internacional Gaudí, que commemorava el 150è aniversari del naixement de l’arquitecte, l’Ajuntament de Mataró va rehabilitar la nau de blanqueig i des de l’any 2010, és la seu de la Col·lecció Bassat d’Art Contemporani, que hi programa exposicions amb obres del seu fons. A l'entorn d'aquestes exposicions hi trobareu:

  • Visita guiada a l’exposició cada primer diumenge de mes a les 12 h
  • Activitat familiar centrada en l’exposició en curs, cada segon dissabte de mes (excepte el mes d'agost) a les 18 h per a nens i nenes a partir de cinc anys.

Aquestes visites i activitats són gratuïtes i no cal reserva prèvia.

Programa de mà de l'edifici:

Agenda d'actes

Galeria d'imatges


Imatge de la Nau Gaudí
Imatge de la Nau Gaudí
Imatge de la Nau Gaudí
Imatge de la Nau Gaudí
Imatge de la Nau Gaudí
Imatge de la Nau Gaudí
Imatge de la Nau Gaudí
Imatge de la Nau Gaudí