Matèries en fusió. El vidre a les col·leccions del Museu


Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró
El Carreró,17
De l'1 d'abril de 2022 al 5 de febrer de 2023

Amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Vidre, el Museu de Mataró es va endinsaren les seves col·leccions per conèixer la importància de la producció vidriera a la ciutat i, a través dels objectes de vidre, desentrellar el com i el quan d’aquesta producció tan singular que va donar volada a Mataró a partir del segle XVII.

Les col·leccions de vidre del Museu es nodreixen en gran manera de les excavacions arqueològiques que s’han dut a terme a la ciutat i al seu territori, des dels anys seixanta fins avui. També provenen de donacions, com la de Cristalleries de Mataró, l’any 2009, que va suposar la incorporació de més de 500 peces de gran singularitat, o de dipòsits de la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani.

La proposta s'ha dividit en quatre àmbits temàtics i cronològics: 
La revolució del vidre bufat a l’antiguitat
L’esclat de la producció local renaixentista
Càntir, porró i almorratxa: cap a una expressió pròpia del barroc
La industrialització vidriera: el cooperativisme i el forn del vidre de Mataró 

La presentació dels objectes de la col·lecció del Museu es va complementar amb la programació d’un cicle expositiu a la sala 2 i sala 3 amb la participació d’artesans i creadors en vidre contemporanis. S'hi va mostra l'obra de: Luesma & Vega, Eduardo Nieto, David Gibernau, Ferran Collado, Pròsper Riba, Meritxell Tembleque, Quim Falcó, Esther Aliu, Lara Fluxà i Blanca Casas Brullet.

Aquesta mostra s’ha emmarcat en la celebració de l’Any Internacional del Vidre i ha comptat amb la col·laboració dels membres de l’Associació del Vidre Bufat de Mataró i d'Esther Aliu.

Programa de mà de l'exposició

Galeria fotogràfica