Plànol i itinerari


  

Monuments i memorials


Us proposem un recorregut per les obres escultòriques que hi ha a la via pública de la ciutat i que són homenatges a les víctimes de la violència i repressió que es van desencadenar arrel de l'esclat de la Guerra Civil espanyola.

Hi trobarem les següents obres:
24 juliol. Obra de Martí Anson en record de l'anarcosindicalista i cooperativista Joan Peiró i Belis.
El Camí del Nord. Obra de M. Dolors Periel en memòria de la ruta que van seguir milers d'exiliats republicans al final de la Guerra Civil espanyola.
Intolerància. Obra de Perecoll en record a les víctimes de Mauthausen i d'altres capms d'extermini.
La cadira de l'alcalde. Obra de Perecoll en memòria de l'acalde republicà Josep Abril i Argemí, executat al Camp de la Bota acabada la Guerra Civil espanyola.
Monument a la víctimes de la repressió franquista. Obra de Pierre Chiriotti en memòria dels afusellats i de totes les víctimes del franquisme a Mataró.
Monument a la Brigades Internacionals. Obra de Ramon M. Esquerra i Pere Casanovas. Monument en honor a les unitats militars formades per voluntaris de diversos països que van venir a Espanya durant la Guerra Civil a lluitar contra el feixisme.
Monument a Lluís Companys. Obra de Jordi Arenas, Antoni Bou, Miquel Josep i Isidre Molsosa en honor del president de la Generalitat de Catalunya afusellat pel govern franquista.
Monument al doctor Josep Samsó. Obra de Jordi Arenas i Clavell en honor al doctor i rector de la basílica de Santa Maria que fou afusellat per milicians de la reraguarda republicana.
Homenatge a Antonio Machado. Obra de Ricard Jordà que homenatja el poeta i dramaturg i que s'exilià a França a causa de l'esclat de la Guerra Civil espanyola.