Un crit

Agàpit Borràs i Xevi Batlle


Autoria: Agàpit Borràs i Xevi Batlle    /     Any: 2011  

Tipus: Escultura     /     Material: Ferro tintat i acer

Adreça: Parc de Rocafonda (entre la rda. de Rafael Estrany i el pg. de Pep Manté)

Escultura de ferro de caràcter abstracte que combina peces de formes diverses, pintades de color negre i vermell, que s'uneixen entre elles per crear una figura amb la boca oberta, en un gest de cridar. Els elements que conformen l’obra, que juguen amb el buit i el ple, creen dues portes obertes. En un mur situat al seu darrere hi ha la inscripció “Un crit per la justícia, la llibertat i la solidaritat”.

L’obra és un homenatge a Pep Manté, advocat laboralista i activista mataroní mort el 2009 als 66 anys. Manté va ser un dels fundadors del Col·lectiu Ronda l’any 1972, cooperativa d’advocats des d’on va desenvolupar una important tasca com a defensor dels drets dels treballadors i dels col·lectius amb més dificultats. Membre històric del partit polític Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Manté va estar estretament vinculat a la vida política, social i cultural del Maresme. Al llarg de la seva trajectòria va desenvolupar múltiples facetes, entre les quals va destacar la publicació d’articles a la premsa, però també l’acompanyament de la figura de la Momerota o la direcció de l’Agrupació Musical del Maresme. 

L’obra va ser finançada íntegrament per la família Majó-Manté i pel col·lectiu Memorial Pep Manté. L’escultura està situada al barri de Rocafonda, on vivia.