The Long Shadow

Fritz Vehring


Autoria: Fritz Vehring    /     Any: 2016  

Tipus: Escultura     /     Material: Maó fet a mà

Agenda: Plaça d'Antoni Gaudí

Escultura construïda amb maons fets a mà que representa el substantiu “Jo” amb lletres de grans dimensions. En el pla horitzontal, unes lletres allargades i distorsionades repeteixen la paraula en castellà, “Yo”, com si es tractessin d’una ombra que es projecta al terra. 

L’escultura juga amb la diferència entre els idiomes català i castellà. El “Jo” dret, de l’alçada d’una persona, domina l’espai amb la seva estructura de maons. Aquest “Jo” troba un reflex en el “Yo” castellà, que s’estén al terra com una ombra allargada. En funció de la llum del dia el “Jo” i el “Yo” queden dividits o entren en diàleg. 

L’escultura s’emmarca en el projecte artístic “WABA Nau Gaudí Mataró”, impulsat amb motiu de la celebració del 47è Congrés i Assemblea General de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica a Barcelona l’any 2016, que va girar entorn de la temàtica “La ceràmica en l’arquitectura i l’espai públic”. 

El projecte va consistir a convidarsis artistes del col·lectiu WABA (Associació Mundial d’Artistes del Maó, segons les sigles en anglès) a desenvolupar un procés de creació artística al voltant de l’edifici emblemàtic de la Nau Gaudí. WABA es va fundar l’any 2011 a Dinamarca i agrupa  artistes que treballen amb el maó. En aquesta ocasió, els artistes es van inspirar en l’obra gaudiniana per a crear les seves obres.