L'escola de l'espectador

Els projectes formatius en arts en viu

Anem al Teatre

Anem al teatre és un programa en col·laboració amb la Diputació de Barcelona que ofereix espectacles d'arts escèniques i musicals als alumnes d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius.
La programació destaca per la qualitat artística i idoneïtat pedagògica de les obres. Una comissió d'experts selecciona les propostes escèniques i musicals més adients per a cada nivell educatiu. Totes tenen la seva corresponent guia didàctica.
 Es limita l'aforament dels espais escènics per tal que els espectacles es puguin gaudir en condicions òptimes.

Mostra de teatre a les escoles

Per donar a conèixer la pràctica teatral els alumnes de cinquè i sisè de primària s’acosten a aquesta disciplina a través d’una assignatura anual.
Els alumnes i docents participants compten amb l’assessorament, dins del centre educatiu, d’un pedagog teatral de l’equip de l’Aula de Teatre.
El resultat final es presenta en forma de mostra que gira al voltant d’una temática conjunta.
La Mostra de Teatre a les escoles és un projecte co-organitzat amb la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró.

Mostra de teatre als instituts

Per acostar-se al món del teatre els alumnes de tercer d’ESO poden participar d’una asignatura optativa anual als seus centres.
Els participants compten amb l’assessorament, dins del centre educatiu, d’un pedagog teatral de l’equip de l’Aula de Teatre i els docents reben formació complementària.
El resultat final es presenta en forma d’obra teatral conjunta i participada per tots els centres.
La Mostra de Teatre als instituts és un projecte co-organitzat amb la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró.

Mapadeball

Mapadeball és la reformulació del projecte Tots Dansen que duem a terme des de fa 9 anys i que va néixer al Mercat de les Flors de Barcelona l'objectiu d'apropar el llenguatge corporal i introduir la dansa contemporània als joves de tercer i quart de la ESO dels instituts mataronins dins l’horari d’educació física.
Els participants compten amb l’assessorament, dins del centre educatiu, d’un equip de formadores que treballen a l’entorn d’unes pautes coreogràfiques i els docents reben formació complementària.
El resultat final es presenta en forma de mostra de peça conjunta i participada per tots els centres.
Mapadeball és un projecte co-organitzat amb el Mercat de les Flors i la Xarxa Transversal.

Cantània

Cantània és una activitat participativa liderada per l’Auditori de Barcelona en la que s’inscriuen escolars de cinquè de primària de Mataró i Argentona que treballen una obra musical encarregada especialment per a aquesta activitat.
Durant tot el curs escolar es prepara la cantata a l’escola en horari de música i els docents reben formació a l’entorn de l’obra.
Es treballa tant des de l’organització com des dels centres per tal que els alumnes visquin una vivència musical inoblidable en forma de cantata conjunta.

La clika del rusc 

La cantata de la Clika és un projecte impulsat per Les Cases de la Música que pretén generar afició per la música, apropar les arts en viu a les escoles i treballar valors universals com la solidaritat, la comunitat o la diversitat.
Consisteix en l'aprenentatge escolar d'una cantata que s'interpreta pels alumnes a final de curs al teatre.
Mestres i infants treballen conjuntament les cançons de la cantata per tal d'interioritzar l'univers musical i de valors creat per La Clika, un grup d'alumnes de 2n de l'Escola El Rusc.

Teatre inclusiu

Estem adherits a Apropa Cultura, una xarxa que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible a tothom.

A qui s’adreça?
Apropa Cultura és un programa d’inclusió i s’adreça a entitats socials que treballen amb persones en situació de risc d’exclusió social tant des de l’àmbit de la prevenció com de la intervenció directa.
Com s’hi accedeix? 
Si sou una entitat social que treballa amb col·lectius especialment vulnerables podeu registrar el vostre centre a www.apropacultura.cat i començareu a gaudir de les propostes culturals amb Apropa Cultura.

A més a més: agenda d'espectacles de la ciutat