29 és Dansa

El Dia Internacional de la Dansa se celebra mundialment cada 29 d’abril. Un any més el col·lectiu Dans In Vitro converteix la dansa en la gran protagonista de la jornada amb una proposta d’activitats per reconèixer i recolzar l’esforç de totes aquelles persones que es dediquen a aquest art.

Un regal d'escoles de dansa de la ciutat

Escoles de la ciutat ens regalen peces representatives del seu repertori, fruit del treball amb l'alumnat. L'estrena dels vídeos serà el dijous 29, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dansa.

Danza Asrai
Stand in the light - Jordan Smith
Ballarins i ballarines participants: Laia, Maria, Carla, Pol, Paula, Claudia, Alicia, Julia, Erick, Lidia, Adriana, Ainhoa, Anna, Mònica i Maria.

Cia. Ángel Espartero – Casa de Andalucía en Mataró
Huele a sal - Alegrías
Ballarins i ballarines participants: Andrea Fernández, Estefanía García, Ivette Jurado, Lydia Jurado, Mayte Diaz, Meritxell García, Mónica Prat, Nerea Sánchez, Pau Sánchez, Raquel Laguna, Rebeca Arias i Sandra López.

SS Danza y Eventos
Vito Vito - Paco Montalvo
Ballarins i ballarines participants: Meri García, Verónica Sola, Cristina Plata, Raquel Laguna, Lucía Vicedo, Alejandro Luque, Giovanni Jurado i Susana Salvador.
Coreografia de Susana Salvador

Dia Mundial del Circ

L’any 2008 l’Associació Europea de Circ, amb la col·laboració de la Unió Europea, va impulsar la celebració del Dia Mundial del Circ el tercer dissabte del mes d’abril.
A Mataró ens sumem a l’efemèride juntament amb l’espai de circ Cronopis, un dels grans actius de la ciutat en aquesta disciplina. Us convidem a participar a les activitats que hem preparat. Visca el circ!

Dia Mundial del Teatre

Cada any el 27 de març es commemora arreu del món el Dia Mundial del Teatre. A Mataró enguany ho celebrem amb una combinació d'activitats presencials i virtuals. Coneixerem millor els teatres i espais escènics de la ciutat amb la col·laboració de l'Aula de Teatre de Mataró, la Sala Cabanyes i el consorci Tranvesal-Xarxa d'Activitats Culturals.

Centres de creació a la ciutat

Mataró és una ciutat de llarga tradició teatral que es remunta al segle XIX quan els teatres de la ciutat comptaven amb una programació important.
Al segle XXI Mataró s’ha convertit en un pol d’atracció d’artistes, i la prova n'és els diversos centres de creació existents a la ciutat.
Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Teatre podreu veure uns vídeos  d'aquests espais i conèixer com és i què es cou en un centre de creació.

Can Pink i Boogie
És un espai de creació format per col·lectius d’artistes d’àmbits i disciplines molt diverses. L’espai és un taller de creació i intercanvi entre artistes plàstics i escènics on s’hi duen a terme creacions, assajos, mostres i formació.
Més informació:
www.canpinkiboogie.com

Artesorio 147
Un espai polivalent situat a una antiga fàbrica tèxtil del barri de l’Havana habilitat per a assajos i creacions d’arts escèniques, mostres de processos creatius i tallers de formació, seminaris i conferències.
Més informació:
www.artesorio147.com

Cronopis
L'entitat és un punt de trobada entre persones relacionades amb el món del circ que promou aquesta disciplina des de la creació, l’exhibició i la formació. Treballen tot el procés creatiu combinant la música, el teatre, la dansa, l’escenografia i qualsevol forma creativa.
Més informació:
www.cronopis.org