Zona Intrusa 17. El problema és la pintura

Exposició

Del 23.05.2024 al 04.08.2024 / La Presó (Muralla de La Presó, 2)
De dt a dv de 17 a 20 h. Ds d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. Dg i festius d'11 a 14 h.

L'exposició presenta, a través de sis vídeos enregistrats pel cineasta i realitzador Carlos Essmann, el desenvolupament de les propostes dels artistes i l'experiència conjunta de l'alumnat i professorat implicat 

Zona intrusa, el projecte artístic i educatiu produït pel M|A|C (Mataró Art Contemporani) adreçat als centres de secundària i batxillerat de la ciutat de Mataró, arriba a la seva dissetena edició amb l'exposició El problema és la pintura, a cura de l'artista, Martí Anson. 

La intenció d'aquesta iniciativa és la d'inspirar als estudiants a través dels espais crítics de coneixement i experimentació que les pràctiques artístiques contemporànies afavoreixen. Basat en la premissa que l'art és una eina poderosa per a l'aprenentatge i l'expressió personal, aquest projecte busca fomentar la creativitat, el pensament crític i la col·laboració en un entorn educatiu.

Martí Anson és l’artista-curador convidat aquest any, el primer dels tres del seu encàrrec. La seva proposta consisteix en alliberar durant el desenvolupament dels tallers als alumnes i als centres educatius la idea o premissa que l'art només es pot entendre a través de la formalització d'una obra d'art.

Amb aquest punt de partida es posa de manifest, per tant, la importància dels processos creatius, no només perquè impulsen la generació d'idees, l'exploració de mitjans i de tècniques, l'expressió personal, la innovació o el desenvolupament de la imaginació, sinó també perquè son creadors d'espais comuns, democràtics, carregats de possibilitats, lluny de qualsevol programació. És aquí on el joc es revela com l'element vinculant de totes les accions, escenes, fets i formes improvisades que els artistes d'aquesta edició hauran fomentat des de les seves propostes. 

El desafiament que es planteja, com diu Martí Anson "és com pensar la creació i percebre o actuar fora del conegut, com insuflar aire als traços mínims de variació on alguna cosa pot obrir-se a obrar"


Zona Intrusa és un projecte artístic i educatiu que cerca apropar l’art contemporani a les escoles de secundària de Mataró amb la intenció de produir un espai crític de coneixement i experimentació. En aquest marc, l’art s’entén com un lloc des d’on generar un coneixement integral sobre l’individu i el seu entorn, de manera trans-disciplinar i que inclogui la participació de docents i alumnes.

Organitza: M|A|C. Mataró Art Contemporani

També et pot interessar…