Vapors, fàbriques i cooperatives del Mataró industrial

Visita guiada

Diumenge 29 d'agost / 11 h / Des de la Nau Gaudí
Places limitades. Cal reserva prèvia

Vine a descobrir els inicis de la industrialització a Mataró, les fàbriques, el moviment obrer i el cooperativisme de principis del segle XX.

Us proposem descobrir els inicis de la industrialització a Mataró, conèixer algunes de les fàbriques emblemàtiques de la ciutat i entendre els processos d’elaboració del gènere de punt, l’evolució de les màquines utilitzades en el tèxtil, la importància del moviment obrer i el cooperativisme d’inicis del segle XX.

El recorregut comença a la Nau Gaudí, el primer edifici dissenyat per l’arquitecte modernista i continua a la fàbrica Cabot i Barba, de gènere de punt. El següent punt és la plaça de Miquel Biada, impulsor de l’arribada del tren a la Península, seguit per la visita al vapor Gordils i Dalmau, que va ser el primer vapor de Mataró. Se segueix per l’edifici del Cafè de Mar, testimoni del moviment obrer i finalitza a Can Marfà Gènere de Punt, la fàbrica capdavantera en producció de gènere de punt a la ciutat i una de les "potes" del Museu de Mataró.

Places limitades. Cal fer reserva prèvia a l'Oficina de Turisme de Mataró, La Riera 48, a turisme@ajmataro.cat o tel. 937 582 698.

Organitza: Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…