Teixim un tipi

Activitat familiar

Diumenge 19 de juny de 2022 / 12 h / Can Marfà. Museu de Mataró (Passatge de Can Marfà, 1)

Visita a Can Marfà per conèixer la història del gènere de punt a Mataró, com s'elaboraven els teixits i com era la vida dels treballadors de la fàbrica. Després d'aquest passeig per la història, teixirem en família. Una activitat artesanal d'allò més entretinguda. No us la perdeu!

Coneixerem la figura de l'amo o patró i de l'obrer o treballador d'una fàbrica tèxtil, i la feina que ambdós realitzaven. Posarem l'accent en el món obrer, en les dures condicions laborals dels treballadors. Observarem una bancada de confecció. Tot seguit, llegirem un poema de Miquel Martí i Pol, L'Elionor, i explicarem una història que ens parla d'una nena obrera que va créixer treballant en una fàbrica. Aquesta història reforçarà tot el que hem observat i sobre el que hem reflexionat anteriorment. 

Després, teixirem un tipi com els fills de la protagonista de la història. Un tipi ple de colors que podrem ubicar en el paisatge que decidim. El resultat final es relacionarà i compartirà amb el grup. Els treballs creatius podrem donar-los a l'equipament museístic o bé endur-nos-els a casa.

Activitat adreçada al públic familiar (recomanada a partir de 5 anys).

Aforament limitat a 15 persones.

Mes informació al 93 741 29 30 / [email protected]

Organitza: Museu de Mataró - Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…