Sextu Xirau | "2013/2023" i "L'ull del cabirol"

Exposició

Del 20.04.2023 al 11.06.2023 / Ateneu Centre Cultural (La Riera, 92)
De dt a ds feiners de 17.30 a 20.30 h, dg i festius d’11.30 a 13.30 h

Setxu Xirau Roig presenta una doble intervenció a la Fundació Iluro de Mataró: a L’Ateneu Centre Cultural i a la casa Coll i Regàs

“2013/2023” a la seu de l’Ateneu Centre Cultural, és un repàs als darrers deu anys de trajectòria de l’artista. Una mirada enrere que ens porta, des de la seva represa de l’activitat artística amb els diàlegs entre pintura i objecte, passant pels autoretrats i vanitas o les obres relacionades amb la publicitat i la senyalística, fins a les propostes més recents amb l’ús de la taxidèrmia, amb la figura del cabirol com a eix central.

El cabirol representa el nexe d’unió entre les dues propostes. Present en l’exposició de l’Ateneu Centre Cultural, deixarà la mostra el darrer cap de setmana per “instal·lar-se” a la Casa Coll i Regàs.

La intervenció a la Casa Coll i Regàs, del cap de setmana del 29 i 20 d’abril, suposa “una capa més” dins del gran projecte inconclús “L’ull del Cabirol”. Emmarcada entre la recent exposició al MNAC. Museu Nacional d’Art de Catalunya (on qüestionava els límits físics i conceptuals del Museu) i abans de viatjar aquest maig a París, a La Sorbonne (on posarà el focus en l’àmbit de la universitat i el coneixement). La proposta a la Casa Coll i Regàs suposa un “alto en el viatge” d’aquest grand tour del cabirol. L’art i el museu… La universitat i el món del coneixement… I aquí, ara… el focus i l’accent en l’arquitectura i l’àmbit domèstic, amb els conceptes de casa i família com a eixos principals d’aquesta intervenció.

Com “reciten” les parets de la mateixa casa Coll i Regàs; “Molt bo és viatjar / però millor a casa estar”!!!

Organitza: Fundació Iluro

També et pot interessar…