Rèquiem

Assaig obert de l'espectacle

Dimarts 1 de febrer de 2022 / 19 h / Can Gassol. Centre de Creació d'Arts Escèniques (Plaça de la Pepa Maca, 15)
Entrada gratuïta amb invitació

Readaptació de l'espectacle creat per Maria Rovira. Obra coral de dansa amb música en viu que homenatja el concepte de justícia amb què hauríem de viure la vida

El Rèquiem de Mozart és una obra que parla de la vida, la mort i la injustícia dels jutges. 

Tots nosaltres podem ser lliures i tenir una relació privada i personal amb cadascuna de les religions que hi ha al món. Per això aquesta obra arranca des de la relació privada que tenia Mozart amb Déu quan va fer el famós Rèquiem.

Tots els conceptes dels seus textos, tot i ser escrits l'any 1790, són molt actuals. A partir d'aquí, la coreografia sorgeix d'una dansa religiosa, espiritual, de diversos estils i de diferents cultures. I aquests moviments i coreografies porten el segell personal i singular de Maria Rovira, que aporta tot allò que ha pogut investigar de cada tipus de dansa i moviment i crea el seu propi estil.

Trobarem danses antigues i religioses, un ball astronòmic creat pels egipcis i després imitat pels grecs, que es va reduir a una representació dels passos ben mesurats i figures molt relacionades amb el moviment dels astres. Les danses africanes, que en aquest cas són la terra i el cel. Les danses budistes, que tracten de ser les danses interiors de poc moviment i que alhora remouen sentiments. Les danses indígenes, que ens duen al camí que segueix la gent que s'està morint, cap a l'altra vida. I, finalment, el moviment de les danses àrabs, que giren arreu del món i que opten per un moviment estable, però que alhora volen volar, alliberar-se i després marxar.

A càrrec de la companyia de dansa Crea Dance.

Organitza: Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…