Proxima Centauri

Assaig obert de l'espectacle

Divendres 19 de maig de 2023 / 20 h / Can Gassol. Centre de Creació d'Arts Escèniques (Plaça de la Pepa Maca, 15)
Gratuït amb invitació

Espectacle de circ d'Oriol Borràs

Proxima Centauri és un projecte que neix amb l'objectiu de crear una peça escènica on l'estructura dramatúrgica vingui donada per les fases de la vida d'una estrella: des del seu naixement fins la mort en una particular explosió.

Cada escena agafa com a referència una de les cinc fases de la vida d’una estrella:

  • 1 Col·lapse 
  • 2 Equilibri 
  • 3 Col·lapse i explosió 
  • 4 Brilli brilli 
  • 5 Difuminació.

El projecte combina l'astrofísica amb el circ, el moviment i la música electrònica a través de diversos elements com la roda cyr, un terra ple de fulles, dos pèndols i l’aigua.

Aquests elements s'utilitzen per teixir la peça prenent com a fil conductor una experiència personal: la d’un nen confós que s'obsessiona amb l’astrofísica.


Oriol Borràs
Oriol Borràs és músic, físic i artista de circ. Graduat en física i astrofísica per la Universitat de Bristol s'ha format en circ a l'escola Rogelio Rivel, en música al centre Oriol Martorell i al Conservatori del Bruc i, en l'actualitat, investiga les sonoritats electròniques. Ha rebut la beca per a la creació i innovació de la Generalitat de Catalunya i les Beques Barcelona 2021 de l'Ajuntament de Barcelona

Idea original: Oriol Borràs
Música: Oriol Borràs
Direcció externa: Sílvia Capell
Disseny de llums: Sergi Ruiz
Proxima Centauri ha estat en residència a La Central del Circ, la Fàbrica Fabra i Coats, el C.I.N.E. de Sineu, el Tub d'Assaig de Terrassa, el SAT de Sant Andreu i L'Estruch. Fàbrica de creació de les arts en viu.

Organitza: Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…