Propostes pels àmbits de contacte entre la ciutat de Mataró i l'espai agrari de les Cinc Sènies

Exposició

Del 05.02.2024 al 29.02.2024 / Biblioteca Antoni Comas (C. d’Enric Prat de la Riba, 110)
Dilluns, dimecres i dijous de 15.30 a 20 h. Dimarts, dimecres i divendres de 9.30 a 14 h i de 15.30 a 20 h. Dissabtes de 9:30 a 13.30 h

Grau de Paisatgisme, UPC, EEABB, ETSAB.

Taller de Projectes V, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, ETSAB

Professorat: Stefano Cortellaro, Lola Domènech

Durant el segon semestre del curs 2023, el taller de Projectes V del Grau de Paisatgisme de la Universitat Politècnica de Catalunya, ha treballat en la regeneració paisatgística dels espais que limiten amb l’àmbit de les Cinc Sènies, concretament de la riera de Sant Simó i el marge superior amb el barri de Rocafonda, amb la voluntat d’establir un diàleg entre el teixit i el front urbà i la zona agrícola de les Cinc Sènies.

El Curs s'ha plantejat com un exercici real, desenvolupat amb la col·laboració del Servei d’Urbanisme i Patrimoni de l’Ajuntament de Mataró. Al llarg de 4 mesos, 27 estudiants i els dos professors de l’assignatura han treballat en els dos àmbits de contacte entre el nucli urbà de Mataró i l’espai agrícola de les Cinc Sènies. Concretament un grups van treballar a l’àmbit de la Ronda Cervantes i de la Riera de Sant Simó, plantejant la redefinició de la secció formada pel Passeig, la Riera i l’espai agrari.

Altres grups han treballat l’àmbit superior del parc de les Cinc Sènies, espai lineal que dona a l’antiga carretera de Mata, amb la voluntat de plantejar un espai d’us públic de transició entre el barri de Rocafonda i l’espai agrícola, replantejant al mateix temps la secció actual de la carretera.

Les propostes donen respostes diferents a les problemàtiques existents i comparteixen la voluntat de millorar les connexions entre la ciutat i l’espai natural i agrícola de les Cinc Sènies, que representa una gran oportunitat per la Ciutat de Mataró.

Acte de presentació de l’exposició: 28 de febrer a les 18h

Organitza: Biblioteques de Mataró - Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…