Petits i poderosos: microorganismes i epidèmies

Seminari de ciències naturals

Del 13.04.2021 al 15.05.2021 / Biblioteca Pompeu Fabra (Plaça d’Occitània, s/n)
Conferències de 19.30 a 21 h | Sortides de 10 a 13 h

Seminari de ciències naturals de 2021, cicle de vuit conferències i dues sortides de camp guiades, que ens acostaran al món dels microorganismes i les epidèmies

La humanitat ha evolucionat conjuntament amb els microorganismes, els ha fet servir i ha patit les seves conseqüències des de temps immemorials. Tanmateix, només ha sigut conscient de la seva existència des de fa relativament poc temps. Durant aquest seminari explorarem la capacitat que tenen els microorganismes per ajudar-nos, controlar poblacions animals i vegetals, així com emmalaltir-nos. La Covid-19 és només un petit exemple de la immensa diversitat de microorganismes que ens envolten.

Totes les conferències són de 2/4 de 8 a les 9 del vespre, a la sala d’actes de la Biblioteca Pompeu Fabra (plaça d'Occitània, s/n, Mataró). Excepte la conferència del dia 12 d’abril, que serà per videoconferència. Les dues sortides són als indrets i hores indicats en cada cas.

Cal inscripció prèvia, aquí.

En finalitzar el seminari es lliurarà un certificat d’assistència als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de set conferències i dues sortides. Aquestes persones també rebran gratuïtament un exemplar del volum 32 de la revista científica L’Atzavara (any 2022), monogràfic entorn dels temes tractats en aquest seminari.

Organitzen: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i la Delegació de la Serralada Litoral Central (ICHN)

També et pot interessar…