Pere Casanovas, escultor i col·laborador d'artistes

Exposició

Últims dies!
Del 24.04.2021 al 31.10.2021 / Ca l'Arenas. Museu de Mataró (C. d'Argentona, 64 )
Dijous i divendres de 17 a 20 h. Dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius d'11 a 14 h. Tancat els dies 1 de maig, 24 de juny, 27 de juliol, 15 d'agost i 11 de setembre.

Exposició sobre la trajectòria artística de Pere Casanovas i la seva intensa col·laboració amb alguns dels principals artistes del darrer quart del segle XX.


El Museu de Mataró repassa la trajectòria artística de Pere Casanovas i la seva intensa col·laboració amb artistes de la rellevància d'Antoni Tàpies, Pablo Palazuelo, Antoni Llena, Frederic Amat, Perejaume o Josep Guinovart, entre molts d’altres. En Pere Casanovas, al capdavant del seu taller d’escultura ubicat a la ciutat de Mataró, ha estat una figura central en l’escultura pública de l’art català del darrer quart del segle XX.

Nascut a Sant Miquel de Campmajor (Girona) l’any 1943, amb catorze anys es va instal·lar amb la seva família a Mataró, on va començar a treballar com a torner a la foneria Roure. Poc després va entrar al taller de Lluís Terricabres, en “Terri”.

De l’experimentació inicial en el camp de la pintura i de les arts plàstiques, Pere Casanovas va passar a centrar-se en l’escultura. Ell mateix explica que l’observació detallada de l’obra Sideroploide (1960-1963) de Salvador Aulèstia, al Port de Barcelona, el va portar a voler treballar el metall. 

Amb l’obertura del seu propi taller, l’any 1974, Casanovas va iniciar una prolífica col·laboració amb els principals creadors del panorama artístic nacional. Del seu taller han sorgit obres tan significatives com Núvol i cadira d’Antoni Tàpies o David i Goliat d’Antoni Llena. 

Amb el títol “Pere Casanovas, escultor i col·laborador d’artistes” i comissariada per Manuel Guerrero, assagista i crític d’art, aquest projecte expositiu es planteja com la possibilitat de donar a conèixer la trajectòria de Pere Casanovas i la rellevància de l’activitat desenvolupada pel seu taller. 

L’exposició vol oferir l’oportunitat de descobrir l’obra més destacada i més desconeguda de Casanovas, tant escultòrica, com gràfica i pictòrica, així com algunes de les obres dels artistes més destacats amb els quals va treballar. La mostra acull també obra d'Antoni Tàpies, Joan Brossa, Moisès Villèlia, Josep Guinovart, Pablo Palazuelo, Miquel Navarro, Pep Duran, Agustí Roqué, Rebecca Horn, Sergi Aguilar, Jana Sterbak, Antoni Llena, Perejaume i Frederic Amat. 


Organitza: Museu de Mataró - Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…