Oratori de Nadal, de J. S. Bach (1685-1750)

40a Setmana de Música Antiga de Mataró

Divendres 25 de novembre de 2022 / 21 h / Teatre Monumental (La Riera, 169)
12 euros

Concert a càrrec del Cor Ciutat de Mataró, la Coral Belles Arts de Sabadell, la Coral de Regina de Manlleu i l'Orquestra Barroca de Barcelona. Amb Jordi Lluch, director, Laia Prat, soprano, Montserrat Bertral, mezzosoprano, Carles Prat, tenor, i Xavier Mendoxa, baix

La Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS), una de les formacions corals més rellevants de l’escena musical catalana, està d'aniversari: celebra els 50 anys del primer concert.

Per aquest motiu, i sota la batuta del seu director, Jordi Lluch, ens convida a escoltar tres de les sis cantates que componen l'Oratori de Nadal de J. S. Bach, interpretades conjuntament amb el Cor Ciutat de Mataró, la Coral Regina de Manlleu, l'Orquestra Barroca de Barcelona i quatre solistes vocals.

Johann Sebastian Bach va compondre aquestes cantates per a les diferents celebracions litúrgiques luteranes del Nadal de l’any 1734. Bach havia de proporcionar música a les esglésies que tenia a càrrec seu: la de Sant Tomàs i la de Sant Nicolau. És per això que el músic va compondre i interpretar les sis cantates a ambdues esglésies entre el 25 de desembre de 1734 i el 6 de gener de 1735. Després d’estrenar-se, aquesta gran obra va estar silenciada més de cent anys i no es tornà a interpretar fins a mitjan segle XIX.


PROGRAMA

Oratori de Nadal BWV 248, de Johann Sebastian Bach

(cantates I, III i VI i Pastoral de la Cantata II)


Venda d’entrades: 

A les oficines de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, carrer de Sant Josep, 9. Telèfon: 937582361 | Correu electrònic: [email protected].

A l’espai del concert, des d’una hora abans de l’espectacle.

Organitza: Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró. Col·laboren: Basílica de Santa Maria de Mataró i Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

També et pot interessar…