Natura viva | Àngels Ribé. Males herbes

Inauguració d'exposició

Dissabte 10 de desembre / 12 h / Cementiri dels Caputxins

Exposició a l'espai M|A|C Cúpula del Cementiri dels Caputxins a cura de Carolina Grau, en el marc del projecte Natura viva, produït per la Xarxa Transversal

Natura viva: musa i mimesi explora el territori i reivindica el valor de la natura com a font d’inspiració i espai de diàleg. Carolina Grau ha estat la guanyadora de la tercera edició del concurs de comissariat artístic edició, convocat per Transversal Xarxa d’Activitats Culturals l’any 2021.

Natura viva és l’essència i també és el concepte utilitzat per la comissària Grau per connectar 10 artistes i convidar-los a explorar la geografia local a partir de la recerca i coneixement del territori.

Què observem, què sentim i què interpretem de les manifestacions físiques i humanes relacionades amb la geologia, l'agricultura, les tradicions populars i el pas del temps en els espais naturals de cada localitat participant?

"Davant el saqueig que estem infligint als recursos naturals del nostre territori, el projecte vol obrir noves finestres a la natura per a inspirar, sentir i connectar-nos amb ella. [...] Vivim una dècada marcada pel repte del compliment dels objectius de desenvolupament sostenible i volem posar l’atenció a les nostres interrelacions, la consciència en les espècies que habiten el nostre planeta i sobre l’evolució de la nostra empremta i el seu impacte a la biosfera".

El resultat d’aquestes observacions i el seu procés evolutiu són diverses accions temporals i de nova creació artística que reflecteixen i revelen diferents aspectes de la naturalesa i la seva saviesa: topografia, climatologia, paisatge, història, cultura, moviment i pensament. L’artista és com un explorador que centra la seva mirada i examina l’entorn per embarcar-nos en un viatge i presentar-nos una imatge recognoscible que ens fa qüestionar i percebre el nostre futur.

Més informació: Web M|A|C.

Organitza i produeix: Transversal. Xarxa d'activitats culturals. Col·labora: Cementiris Metropolitans

També et pot interessar…