Música de cambra. Concert II

Música. Cicle La Modesta

Dissabte 9 de juliol de 2022 / 18.30 h / Ateneu Centre Cultural (La Riera, 92)

Segon concert d'aquest nou cicle de música de cambra impulsat per l'Aula de Música Masafrets, que es presenta com una proposta refrescant i moderna de la música clàssica.

El cicle La Modesta ha nascut per a apropar la clàssica de cambra a tots els públics, recuperant repertoris de compositores històriques i contemporànies, però també música poc programada en els grans circuits de la clàssica.


La Modesta ha estat gestada per un grup de joves que es dediquen a la clàssica des de diferents punts de vista: la interpretació, la gestió i la pedagogia, i volen abordar la creació d’aquest nou cicle amb el feminisme, la inclusió i la diversitat com a punts de partida. 
El primer programa del cicle tindrà dues parts, una primera amb un passi pedagògic dirigida a tothom. En aquesta primera part, les intèrprets que hi participin lliurement podran tocar fragments o moviments concrets, explicant la història i les vivències de les obres vinculades al concert. La segona part serà el concert pròpiament dit, i comptarà amb la col·laboració de les violinistes Anna Roca Codina i Ariadna Rodríguez Masafrets, el viola Oriol Tort Cano, el violoncelista Adrià Cano Rocabayera i el pianista Daniel Ariño Fernández, que interpretaran obres de Clàudia Baulies, Germaine Tailleferre, i Antonin Dvorak.


El projecte de La Modesta es construeix a partir d'una idea transversal que engloba l’art, la pedagogia i l'àmbit social. Un cicle ideat des de diversos punts de vista i d’acció com poden ser l’ensenyament musical, la implicació de les escoles de música locals, la situació del repertori musical actual i històric, la implicació de les intèrprets professionals i la creació d’altres continguts extramusicals que puguin servir per a disfrutar i comprendre la música en la seva totalitat.
Abans del concert us animem a descarregar el següent text (https://lamodesta.cargo.site/Recursos-pedagogics), obert a tota la ciutat, que ha estat elaborat per l'equip pedagògic de l'Aula Masafrets, on hi trobareu tant propostes d'activitats relacionades amb el repertori com història dels compositors/es.


Programa

Quintet amb piano

Morphing clouds, de Clàudia Baulies
Quartet núm. 1, de Germaine Tailleferre (1892-1983)
Quintet núm. 1, de Antonin Dvorak (1841-1904)

Anna Roca Codina i Ariadna Rodríguez Masafrets, violins
Oriol Tort Cano, viola

Adrià Cano Rocabayera, violoncel
Daniel Ariño Fernández, piano

Preus d’entrada: 7€ anticipada, 10€ taquilla.
Descomptes:
Persones menors de 30 anys: 5€
Persones que han participat a un taller o a la sessió prèvia del concert: gratuït.
Persones majors de 65 anys: gratuït.
Persones que treballen en el món de les cures (gent gran, diversitat funcional), i vingui acompanyant a una altra persona: gratuït.

Les entrades es poden adquirir també a les oficines de Cultura (carrer Sant Josep, 9, de dilluns a divendres de 9 a 14 h), a la Fundació Iluro (carrer Bonaire, 3), i a l'Aula Masafrets (carrer Arnau Palau, 3).

Organitzen: Aula de Música Masafrets

També et pot interessar…