Montsita Rierola i Jordi Lafon | Goula

Exposició

Del 26.11.2022 al 05.02.2023 / Edifici La Presó
De dt a dv de 17 a 20 h, ds d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i dg d'11 a 14 h
Entrada gratuïta

Projecte artístic de Jordi Lafon i Montsita Rierola, amb el suport d’ACVic Centre d’Arts Contemporànies, en el marc del seu programa Art i Escola

A cura d’Ana M. Palomo

L’accés casual a una reserva de l’excedent de peces i elements produïts per la coneguda empresa de joguines de fusta Goula (Vic, 1942-1996), va impulsar un projecte artístic amb propostes que incloïen aspectes com el joc, la reflexió, la xarxa, l’intercanvi i la participació, per establir diferents mirades a partir d’un llegat fabril i social comú. Més tard, aquesta mateixa inquietud va propiciar de manera simultània la tesi doctoral Goula. Art, joc i memòria. D’una aventura industrial a una experiència artística, de Montsita Rierola, la qual posa en relació la recerca històrica del cas de la indústria Goula amb la pràctica de l’art i el joc.

Els dos vessants, l’artístic i l’històric, han confluït en la materialització d’una exposició, el sentit de la qual destria detalls del treball de recerca i desplega diferents metodologies de la pràctica artística contemporània per construir un nou relat que presenta una part de la memòria sobre l’esdevenir de la indústria Goula i reflexiona sobre les diferents qüestions universals que ens preocupen, com són la política, l’entorn, la sanitat, la sostenibilitat, l’educació i el gènere, entre d’altres.

L’exposició també va tenir lloc al Museu de l’Art de la Pell de Vic, del 29 de gener al 25 d’abril de 2021.

Més informació: Web M|A|C.

Organitza: M|A|C. Mataró Art Contemporani

També et pot interessar…