Matèries en fusió. El vidre a les col·leccions del Museu

Visites exprés

Dissabte 21 de maig de 2022 / De 17.30 h a 19.30 h. Cada 30 minuts / Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró (El Carreró, 17)

Us proposem un recorregut exprés per la sala on us explicarem curiositats i aprofundirem en peces puntuals per oferir-vos una visió diferent d'aquesta exposició. Inici cada 30 minuts

Les col·leccions de vidre del Museu es nodreixen en gran manera de les excavacions arqueològiques que s’han dut a terme a la ciutat i al seu territori, des dels anys seixanta fins avui. També provenen de donacions, com la de Cristalleries de Mataró, l’any 2009, que va suposar la incorporació de més de 500 peces de gran singularitat, o de dipòsits de la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani.

La proposta es desplega en quatre àmbits temàtics i cronològics

1) La revolució del vidre bufat a l’antiguitat
2) L’esclat de la producció local renaixentista
3) Càntir, porró i almorratxa: cap a una expressió pròpia del barroc
4) La industrialització vidriera: el cooperativisme i el forn del vidre de Mataró

Es completa la presentació dels objectes de la col·lecció del Museu amb la programació d’un cicle expositiu a la sala 2 i sala 3 amb la participació d’artesans i creadors en vidre contemporanis, on es mostra el treball de Luesma & Vega, Eduardo Nieto, David Gibernau, Ferran Collado, Pròsper Riba, Meritxell Tembleque, Quim Falcó, Esther Aliu, Lara Fluxà i Blanca Casas Brullet.

Aquesta mostra s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional del Vidre i ha comptat amb la col·laboració dels membres de l’Associació del Vidre Bufat de Mataró i d'Esther Aliu.

Activitat gratuïta 

Més informació a: 93 741 29 30 / [email protected].


Programa de mà de l'exposició


Organitza: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…