Mataró, capital del gènere de punt

Visita guiada

Dissabte 22 de juny de 2024 / 18 h / Can Marfà. Museu de Mataró (Passatge de Can Marfà, 1)

Visita guiada a Can Marfà per descobrir la història de la ciutat vinculada amb la indústria del gènere de punt. La visita també inclou l'espai de reserva visitable de les col·leccions tèxtils del Museu de Mataró, que mostren una selecció de la moda dels anys 1960 a 1980

La visita proposa un recorregut que ens acosta al procés de fabricació del teixit de punt i l'evolució històrica d'aquesta indústria, que ha esdevingut la de referència de la capital del Maresme. La mostra presenta una acurada selecció d'objectes de diferent tipologia i cronologia: maquinària, indumentària, imatges i documents, procedents de la col·lecció de la Fundació Jaume Vilaseca, que han estat documentats i restaurats amb l'objectiu de donar valor a un dels fons més importants d'Europa en la seva especialitat, i un patrimoni cultural molt representatiu de la història contemporània de la ciutat de Mataró.

L’espai de reserva visitable, a la segona planta, també s'inclou a la visita. Aquest àmbit ens apropa al coneixement del producte de gènere de punt, a partir d'una acurada selecció de peces de la col·lecció tèxtil i d’indumentària que permet copsar la relació entre moda i indústria.

Activitat gratuïta
Aforament limitat a 35 persones

Més informació a 93 741 29 30 | [email protected]

Organitza: Museu de Mataró - Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…