Marcel Olm en el record

Concert

Dissabte 15 de juny de 2024 / 19 h / Ateneu Centre Cultural (La Riera, 92)
Entrada lliure

Concert in memoriam.

Presentació del concert a càrrec de Francesc Cortès, doctor en musicologia i catedràdic de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Músics:
Isabel Hernández - piano
Carmen Paula Romero - soprano
Josep Fuster - clarinet
Àngel Belda - clarinet


Marcel Olm i Plana, nascut a Mataró el 12 de febrer de 1932, estudià piano amb Maria Canela, professora del Conservatori del Liceu. És compositor de més d’un centenar d’obres per a piano, veu i piano, violoncel, flauta, clarinet, guitarra i peces per a cor, presentades en diversos països europeus i del continent americà.

Entre la seva àmplia producció cal esmentar “Danza breve” per a dos pianos (1960), “Elegia” per a violoncel i piano (1990), “Imatges” per a piano (1981), “Cántico espiritual” sobre text de San Juan de la Cruz... “Requiem”, “Miserere”, “Magnificat” per a cor mixt a quatre veus i “Stabat Mater” per a soprano, contralt i orquestra de cambra.

Com a pianista va formar duo amb la soprano mataronina Pilar Adan, amb qui va actuar a diferents ciutats d’Europa, com ara París, Ginebra, Berna, Avignon i Madrid. També, naturalment, a Catalunya i les Illes Balears. Va portat a terme enregistraments per a Radio Nacional d’Espanya i per a Catalunya Música.

L’any 2017, al Palau de la Música de València, l’SGAE li dedicà un homenatge junt amb els compositors Andrés Batista, Francisco Grau Vergara, Manuel Moreno-Buendía Antoni Ros Marbà. S’han publicat tres CD “Música virtuosa” amb treballs de Marcel Olm per a clarinet i piano, en gravacions de Josep Fuster, solista de l’OCB i Isabel Henández, pianista.

Marcel Olm va morir el 6 d’octubre de 2023.

Organitza: Grup d'Amics de Ca l'Arenas

També et pot interessar…