Los claveles

Sarsuela

Dissabte 16 de març de 2024 / 18 h / Teatre Monumental (La Riera, 169)
22 € general / 20 € jubilats i socis del Foment / 18 € aturats i estudiants / 11€ persones amb minusvalidesa i nens fins a 12 anys

Sarsuela del mestre José Serrano

L'argument es basa en una doble història d'amor. La principal és la de la Rosa, una obrera jove i bella de la fàbrica de perfums “Los claveles” de Madrid, totalment obcecada per la seva bellesa i la fascinació que exerceix sobre els homes, cosa que li permet jugar al seu gust amb el cor dels seus enamorats. Entre aquests, hi ha en Fernando, un caixer ben plantat de la fàbrica que no està disposat a permetre que la Rosa jugui també amb els seus sentiments.

En assabentar-se per una companya de la jove que la Rosa vol riure’s d’ell i del seu amor —tal com fa amb tots—, en Fernando pren la decisió d'adoptar una actitud d'aparent fredor i menyspreu cap a la noia, actitud que acaba per enardir-la. D'aquesta manera, allò que la Rosa pretenia que fos, com sempre, burla i joc, es converteix en martiri i desesperació, ja que en veure's menyspreada pel galant, s'adona que n’està bojament enamorada. Però, en Fernando es manté ferm. En certa ocasió en què el jove acudeix a una cita preparada per la Rosa, aquesta veu com al final en Fernando la deixa plantada i se'n va del braç d'una altra dona tan bonica com ella.

Companyia de Sarsuela Ciutat Comtal
Guest Music Ensemble Orchestra
Cristina Escolà, soprano
Jesús Piñeiro, tenor
Alberto Cazes, baríton
Marta Mateu i José Luís González, parella
Direcció musical: Xavi Dolç
Llibret de Luis Fernández Sevilla i Anselmo Carreño, i música de José Serrano. 

Organitza: Foment Mataroní

També et pot interessar…