L'hora del pati

Videoart i música

Dissabte 20 de juliol de 2024 / 21 h / La Presó (Muralla de La Presó, 2)

PROJECCIONS
Abel Jaramillo Los fuegos, 2023 - 16'
Los fuegos aborda una narració a través de diverses escenes que són una i tres pel·lícules, imatges que transiten i es repliquen en diferents èpoques i llocs i que es van trenant a través del foc. Una carta des de la perifèria de París que parla sobre la por a un incendi és retransmesa per una ràdio a l’exili. Hi ha una pulsió per emmagatzemar pel·lícules i salvar-les del foc i una imatge sorgeix per accident. Un diàleg entre dues ciutats: un motí a la presó de Badajoz i una sèrie d’incendis en uns estudis de cinema a Roma. Com un mirall en la història, aquell foc que són tots els focs arrasava en els nostres temps una ciutat replicada de Roma en uns estudis de cinema i una presó com a símbol d’un món que estava per canviar, que està canviant. Aquelles cendres que ens parlen, com una veu clandestina, sobre la transformació, sobre posar el cos davant un protocol d’incendis. Una cerca per trobar la forma. La forma que té la por al foc, la forma de la por, la forma del foc. La forma de les nits sense dormir. El que podrien ser una, cap i quinze mil pel·lícules. Una mirada circular: mirar tots els focs des de tots els punts de vista. Una mirada des de la ficció: mirar el mateix foc i pensar que sempre és un foc diferent. Vigilar al vigilant i ballar als terrats. Mirar les formes que queden i les imatges que falten.
Performance i veu: Alex Paniz i Itziar Okariz | Veu i so: Agustín Jerez
Abel Jaramillo
(Badajoz, 1993)
www.abeljaramillo.es

 

LUCE (Lucias Oliete) | Videos Diarios 2021-2'22, 2021-2022 - 13'50"
Les seqüències són espais i llocs que capten l’atenció de l’artista, fragments breus que pretenen registrar i arxivar els seus passejos, en la seva majoria, a la ciutat de València i voltants. Pràctica íntimament lligada al seu procés creatiu. Aquests fragments breus es barregen amb algunes narratives més concretes, on existeix una interacció major amb l’entorn. La ciutat, està en contínua transformació i aquesta documentació obsessiva pretén “alentir” el canvi. En acabar el dia projecta directament des de la cambra en una idea de repassar i resumir el viscut.
LUCE (Lucas Oliete)
(València, 1989)
www.tumblr.com/luceabc


Adrian Melis | Tales from the mountaintrop (Relatos desde la cima), 2019 - 10'
Projecte audiovisual col·laboratiu en el qual participen 30 individus d’origen cubà que resideixen a les proximitats de les muntanyes de Sierra Maestra, un lloc històricament significatiu de la Revolució Cubana. Aquests habitants, que ara viuen en condicions difícils, seran convidats a recrear el paisatge sonor de les gestes revolucionàries utilitzant objectes i materials trobats al seu entorn. Aquesta tècnica, coneguda com a Foley Art, els permetrà imitar sons naturals i accions clau de la revolució. El projecte pretén exposar la bretxa entre la ideologia política passada i la realitat actual de desil·lusió i decadència, creant un contrast entre el que es veu i el que s’escolta en un context de valors ètics i estètics desfasats. Tales from the mountaintop situa l’espectador enmig de dues realitats: una social i una política, representades pels actuals habitants d’un lloc marcat pel fracàs d’un projecte social.
Projecte encarregat per CIFO Art Foundation. Cortesia de l’artista i Adn Galeria | Càmera: Adrian Melis i J. Alejandro Fonseca.
Adrian Melis
(L’Havana, Cuba, 1985)
www.adrianmelis.com

 
MÚSICA
Dj Azo0ka
Andrea Fuentes, coneguda artísticament com a Azo0ka, és una DJ que destaca per la seva capacitat de fusionar House, Techno i Trance, fent de les seves sessions viatges sonors plens de ritmes que captiven l’audiència i que la consoliden com una figura prometedora en l’escena electrònica. @azo0ka

Les 9 gandules solidàries
Sorteig entre tot el públic que hagi comprat números aquest dia d’una de les 9 gandules solidàries que han intervingut 9 artistes de manera altruïsta. Si us toca, us l’endueu a casa!
Els artistes participants han estat: Clara Ballesta, Rafel G. Bianchi, Joe Dart, Marta Floriach, Anna Fradera, Mohamed L’Ghacham, Edu Novellas, Clara Nubiola i Laia Solé.

Informació addicional
Entrada lliure (aforament limitat)
Obertura de portes: 21 h | Dia 27.07 a les 23.30 h
Servei de bar (de 21 a 00 h)
La gandula solidària: adquireix la teva participació a l'entrada (10 €)

Per a més informació: Web Mataró|Art|Contemporani.


A l’hora del pati passen moltes coses. No solament és un moment dedicat al descans o a l’esmorzar: és un espai en què desvetllem les nostres habilitats socials (la comunicació, la cooperació, la resolució de conflictes, l’intercanvi i la negociació) i també un espai assequible a tothom, perquè no sempre s’imposin els mateixos, els qui tenen més espai o tenen més poder.

El pati del M|A|C és un lloc amable, còmode i càlid, per a públics diversos (també el públic familiar), per passar els vespres de juliol en companyia, en un pati convertit en la sala de cinema del centre d’art i un espai estiuenc de trobada, amb bar i música en directe.

Organitza: M|A|C. Mataró Art Contemporani

També et pot interessar…