Les mans, el museu, la mort

Conversa a l'entorn dels museus

Dissabte 2 de desembre de 2023 / 12 h / La Presó (Muralla de La Presó, 2)

En el marc de l'exposició «Història de les mans», proposem una conversa amb Pepe Serra, director del MNAC, Alexandra Laudo, comissària de la mostra, i Caterina Almirall, directora d’ACVic.

Els museus tenen la funció de conservar, interpretar i difondre els béns patrimonials. Molt sovint, però, la necessitat de preservar les obres artístiques és poc compatible amb la voluntat de mostrar-les públicament. 

Al MNAC hi ha moltes obres exposades a les sales del museu, però n’hi ha moltíssimes més, guardades a les reserves. Les obres s’han de preservar del tacte i del contacte amb agents que les puguin deteriorar, com les mans de les persones, la llum solar, la humitat, etc. Al museu, doncs, hi habita la paradoxa que, a fi de preservar les obres, sovint se les allunya de la vida. 

Parlarem d'aquestes qüestions amb Pepe Serra (director del MNAC) i Alexandra Laudo (crítica i curadora) en una conversa dinamitzada i moderada per Caterina Almirall (directora d’ACVic).

Exposició itinerant de la Diputació de Barcelona a Ca l'Arenas

Més informació de l'exposició a M|A|C - La Presó

Durada: 1 h

Destinataris: públic general

Hi haurà servei de cangur 

Organitzen: M|A|C - Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona

També et pot interessar…