La mecànica de l'infortuni

Assaig obert

Dijous 2 de novembre de 2023 / 20 h / Can Gassol. Centre de Creació d'Arts Escèniques (Plaça de la Pepa Maca, 15)
Gratuït amb invitació

Un duo de dansa contemporània que revela els patrons que es formen en el cos davant d’una situació adversa

Fruit d’una nova col·laboració amb El Graner, centre de creació de dansa i arts vives, Clémentine Télesfort i Lisard Tranis mostren un assaig obert de la seva peça guanyadora en la modalitat d'artistes emergents de la convocatòria d’ajuts a la creació 2023 del Mercat de les Flors.

El desig de Clémentine Télesfort i Lisard Tranis amb La mecànica de l’infortuni és crear una peça de dansa i teatre on el disseny de l’espai escènic sigui part integrant de la relació que es genera entre la coreografia i l'escriptura del moviment. Per això fan servir elements lumínics, sonors i escenogràfics com a font d'inspiració.

Per mitjà de la dramatúrgia, aquests dos artistes volen ressaltar una incomoditat que meni a una posada en moviment, a una recerca de recursos creativa. Així, proposen un mirall on reflectir les vulnerabilitats comunes, tot traçant un camí cap a l’empatia.

Clémentine Télesfort i Lisard Tranis
Clémentine Télesfort i Lisard Tranis són intèrprets i creadors de dansa contemporània amb base a Barcelona. L’any 2019 van iniciar la seva col·laboració artística enfocant-se en el moviment i l’expressió corporal com a eina de comunicació. El seu punt de trobada rau en la recerca d’estats corporals que condueixin a l’encarnació d’imatges, personatges i històries.
Comparteixen un imaginari comú que parteix de la curiositat d’explorar l’atenció com a instrument dramatúrgic, una oda a la presència, que els porta a crear obres en què la quotidianitat dona lloc a la poètica del subconscient.

Direcció i interpretació: Lisard Tranis i Clémentine Télesfort
Música original: Otis Jones
Disseny d'il·luminació: Barnaby Booth
Vestuari: Anna Solà
Mirada externa: Hansel Nezza

Organitza: Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…