La corte del faraón

Sarsuela

Diumenge 27 de novembre de 2022 / 18 h / Teatre Monumental (La Riera, 169)
22 € | 20 € Jubilats i socis del Foment | 18 € Aturats i estudiants | 11 € Persones amb minusvalidesa superior al 33 %, persones amb exclusió social, infants fins a dotze anys

A càrrec de la companyia Rafató Teatre

Opereta en un acte inspirada en un fet bíblic. Per escriure aquesta obra, els llibretistes es van basar en l'opereta francesa Madame Putiphar, que havia aconseguit una certa notorietat a París. L'obra va ser prohibida durant la dictadura perquè es va considerar que es tractava el tema bíblic amb lleugeresa i frivolitat.

La lectura de les primeres línies del llibret ens mostra que els autors van començar el projecte pensant en fer una paròdia de la cèlebre òpera de Verdi, Aida. Així, el primer quadre de la cort del faraó se subtitula Ritorna Vincitor, i l'espectacle comença amb una marxa triomfal, satiritzant la de la famosa òpera en la qual s'aclama a Putifar, el general vencedor dels enemics sirians.

La partitura és d'una gran bellesa lírica encara que també té moments més informals com el conegut número del "Ai, ba! Ai, ba! Ai va! Ai va!", o el famós "Garrotín".

Rafató Teatre com a productora de teatre líric comptem amb una llarga trajectòria i disposem de professionals de gran renom del món de l'òpera i la lírica per les nostres representacions.

Durant els últims anys hem desenvolupat una gran labor en la difusió de la sarsuela, que sempre representem amb respecte i rigor.

Solistes principals: Mireia Dolç, soprano; Xavi Fernandez, baríton; Vicenç Esteve, tenor, i Alberto Cazes, baríton.

Amb l'Orquestra Chalumeaux.

Cor titular de la Companyia de Sarsuela Ciutat Comtal.

Direcció musical de Xavi Dolç.

Coordinació general de Rafa Miralles.

Organitzen: Foment Mataroní i Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…