Juguem a ser arqueòlegs

Activitat familiar

Diumenge 21 de novembre / 12 h / Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró

Qui són els arqueòlegs? Què busquen? Com els objectes que surten de sota terra ens poden explicar coses sobre la nostra història i sobre la ciutat on vivim? 

A través del joc, descobrirem com era la ciutat romana d'Iluro i com vivien els seus habitants, els nostres avantpassats. I també, coneixerem quina és la tasca dels arqueòlegs i per què és tan important

Coneixerem com era la ciutat romana d’Iluro i la gent que hi vivia, a través de la informació que ens ha arribat de les excavacions i el treball d’investigació que han fet els arqueòlegs a Mataró. 

A l'exposició "Fes memòria, plaça Gran" descobrirem algunes de les troballes arqueològiques fetes a la plaça Gran, per la Secció Arqueològica del Museu de Mataró, actual Centre d'Estudis d'Arqueologia i Història de Mataró. Coneixerem alguns dels objectes més emblemàtics de la col·lecció del museu i, tot seguit, s'explicarà un conte. 

Al taller, a partir de la reproducció d’un fragment de mosaic o de pintura mural, els nens i nenes faran d’arqueòlegs seguint els mètodes i tècniques de la documentació arqueològica.

Activitat adreçada al públic familiar (recomanada a partir de 5 anys)

Aforament limitat 20 persones

Treballadors i visitants hauran de seguir les mesures de protecció sanitària adequades.

Organitza: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…