Jordi Arenas. Mirades polièdriques

Exposició

Del 24.07.2020 al 04.04.2021 / Ca l'Arenas. Museu de Mataró (C. d'Argentona, 64 )
Dijous i divendres de 17 a 20 h. Dissabtes d'11 a14 h i de 17 a 20 h. Dg i festius d'11 a 14 h. Tancat el Divendres Sant.

Exposició amb motiu del centenari del naixement de Jordi Arenas (Mataró, 1920-1998)

«Mirades polièdriques» ens presenta les múltiples orientacions i interessos del treball artístic de Jordi Arenas, per poder conèixer el personatge en tota la seva complexitat. Hem comptat amb la col·laboració dels alumnes que Jordi Arenas va destacar, demanant-los que triïn una obra del mestre i que la relacionin amb una de seva, per poder establir vincles emocionals i de referències plàstiques. Ens hem centrat a donar a conèixer la pluralitat d’obres que es conserven al seu llegat, amb les quals podrem comprendre el procés de creació de la seva producció artística i la seva implicació en molts aspectes culturals de la ciutat. 

Aquesta múltiple revisió de la seva trajectòria és el fil conductor dels recorreguts que hem organitzat als diferents espais de la casa: la mirada polièdrica de Jordi Arenas com a docent, amb la tria i aportació d’obres dels alumnes; la mirada com a artista, per descobrir les tècniques i temàtiques que tractava quan componia paisatge, retrat o obra religiosa; la mirada com a músic, com a arqueòleg i com a ciutadà que va llegar la casa i la seva obra al municipi per esdevenir el centre d’art del Museu de Mataró des de l’any 2006.

Els artistes i ex-alumnes que han participat en la selecció d'obra de Jordi Arenas i han aportat obra seva per formar part de Mirades polièdriques són: 

Francisco Cabanillas / Mariano Cabellos / Marta Canals / Josep M. Codina / Rafael Codina / Marga Cruz / Carme Garolera / Trini Gómez / Diego Guirao / Anna de Jaime / Eduard López / Antoni Luis / Margarida March / Imma Merino / Josep Mora / Josep Munné / Joan Oltra / Artur Palomer (Pal) / Perecoll / Jordi Prat / Pepi Roig / Tomàs Safont-Tria / Oscar Sanchís / Joan Solà / Roser Vinardell

La mostra inclou petites exposicions:
Paisatge del 24 de juliol al 20 de setembre de 2020
A la galeria: Esbossos i apunts dels viatges
A la sala 2: De l’apunt a l’obra acabada

Retrat i figura del 25 de setembre al 22 de novembre de 2020
A la galeria: La tècnica del retrat
A la sala 2: L’escultura i obra pública

Obra religiosa del 27 de novembre al 4 d'abril de 2021
A la galeria: Els esbossos de les obres religioses
A la sala 2: Jordi Arenas explica la seva obra

Podeu consultar el programa de mà de l'exposició aquí


Organitza: Museu de Mataró - Servei de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

També et pot interessar…