Fes memòria, plaça Gran!

Visita guiada

Recorregut per l'exposició "Fes memòria, plaça Gran" que ens permetrà descobrir la història d'aquest espai neuràlgic de la ciutat de Mataró i com l'arqueologia ens ha permès conèixer-lo. A càrrec de Carme Puerta i Dolors Zamora, membres del Centre d'Estudis d'Arqueologia i Història de Mataró (CEAHM) i de l'equip responsable de la conceptualització i coordinació científica del projecte

El Museu de Mataró celebra els cinquanta anys de la Secció Arqueològica del Museu de Mataró (SAMM), actual Centre d'Estudis d'Arqueologia i Història de Mataró (CEAHM). Cinquanta anys de treballs de recerca i difusió que queden reflectits en aquest projecte expositiu que pretén donar a conèixer i agrair la important tasca arqueològica i de salvaguarda del patrimoni de la ciutat, duta a terme pels seus membres.

En aquesta exposició, una reproducció a escala de la plaça Gran ens convida a fer una suggerent visita retrospectiva al passat. De la mà del creador audiovisual Toni Mira, el viatge comença avui mateix i, com si es tractés d’una excavació arqueològica, transcorre per la història de la plaça del present cap al passat, fins a traslladar-nos a l’antiga ciutat romana d’Iluro, per obrir-nos les portes de dues cases romanes recreades en 3D: la domus de Can Cruzate i la domus dels Dofins.

Per què hem triat la plaça Gran? Perquè membres de la SAMM van participar en les excavacions dutes a terme en aquest indret i en els posteriors estudis de les restes, i perquè la plaça ha jugat un paper neuràlgic com a eix vertebrador del nucli urbà i on podem “llegir” alguns dels episodis més significatius de la història de la ciutat. 

Us convidem a una visita molt especial, en la qual la Carme Puerta i la Dolors Zamora —membres de la CEAHM i de l'equip encarregat de la conceptualització del projecte i de la seva coordinació científica— ens acompanyaran a fer aquest recorregut per la història. 

Activitat gratuïta 

Aforament limitat a 20 persones

Cal reserva prèvia (93 741 29 30 / [email protected]) 

Aquí trobareu informació de l'exposició:      Organitzen: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró i Centre d'Estudis d'Arqueologia i Història de Mataró.

També et pot interessar…