El acontecimiento

Cinema. Cicle Feminisme/s

Dimecres 29 de març de 2023 / 19 h / Cafè de Mar (C. de Santa Rita, 1 )

Dins del cicle "Feminisme/s. Dona i revolta social". Aquest cicle vol posar en valor els relats en primera persona de dones que han dedicat la vida a les lluites per a la transformació social aquí i a diversos racons del món. També vol enfocar la mirada a com les estructures patriarcals de poder coarten l’exercici de les llibertats individuals i col·lectives, com aquestes mateixes estructures van generant tot un sistema d’opressions que es tradueix en múltiples violències que pateixen les dones i identitats dissidents dia rere dia aquí i arreu

Any: 2021 (França). Durada: 100 minuts. 

Direcció: Audrey Diwan. Guió: Audrey Diwan i Marcia Romano.

Fotografia: Laurent Tangy Gènere: Drama. Novel·la: Annie Ernaux.

Repartiment: Anamaria Vartolomei, Sandrine Bonnaire, Luana Bejrami,

Pio Marmal, Anna Douglais, Kacey Mottet Klein i Louise Chevillotte.

SINOPSI ARGUMENTAL

França, 1963. L'Anne, una jove i brillant estudiant amb un futur prometedor descobreix que està embarassada. De la nit al dia veu truncada l’oportunitat d’acabar els estudis i fugir de les restriccions asfixiants del seu entorn. Amb els exàmens finals apropant-se i un ventre que no para de créixer, L'Anne decideix actuar, encara que suposi afrontar la vergonya, el dolor i fins i tot anar a la presó per això.

APUNTS BIOGRÀFICS

Audrey Diwan és una periodista, guionista i directora de cinema francesa d’origen libanès. Aquesta directora compromesa va néixer a París l’any 1980. El acontecimiento és la seva segona pel·lícula, amb aquest destacat llargmetratge va guanyar el Lleó d’Or a la millor pel·lícula i el Premi Fipresci a la Mostra de Venècia.


Organitzen: Arxiu/Biblioteca - Unió de Cooperadors de Mataró i Fundació de la Unió de Cooperadors de Mataró

També et pot interessar…