Exilis i deportacions, número 99 de la revista Felibrejada

Presentació de llibre

Dissabte 17 d'abril / 18 h / Activitat virtual

Presentació virtual d'Exilis i deportacions, el número 99 de la revista Felibrejada. És el recull d’alguns articles sobre l’exili de 1939 com a epíleg complementari al 12è Col·loqui Història a Debat: Exilis i dissidències, celebrat el novembre passat a Mataró.

Amb articles com “Plaques stolpersteine per als deportats mataronins: un homenatge necessari”, “Ventura Casanovas Miguel (Premià de Mar, 1912 – Gusen, 1941)”, “Esteve Rovira i Rovira (Cabrera de Mar, 1898 – Gusen, 1941)”, “La visió d’en Peiró en el discurs de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, en l’homenatge del 24 de juliol de 2017”, “Retrat d’Esteve Albert i Corp (1914-1995). Una vida per la Idea”, “El procés de fe contra Andrea Crespo per sortilegis i pacte amb el diable. La Inquisició, Madrid 1754”, “Vidre romà provinent de l’actuació arqueològica en el sector de l’antic magatzem de can Damià al carrer d’en Xammar (Mataró)”, “Terra Sigillata alt imperial conservada al Museu de can Banús (Vilassar de Dalt)” o “Rituals funeraris de la prehistòria a Dosrius, amb especial menció a l’hipogeu paradolmènic de la Costa de Can Martorell”, entre d’altres. 

L’acte comptarà amb la intervenció dels autors i es podrà seguir mitjançant la plataforma meet.jit.si amb el següent enllaç: https://meet.jit.si/GHCMataro_AULA_VIRTUAL1986.

Organitza: Grup d’Història del Casal

També et pot interessar…