Establiments emblemàtics de Mataró

Exposició

Del 01.10.2021 al 30.10.2021 / Biblioteca Antoni Comas
Dilluns, dimarts, dimecres i dijous de 15 a 20 h. Dimecres i divendres de 9.30 a 14 h. Dissabtes de 10 a 14 h

Exposició sobre alguns dels comerços de la ciutat que mantenen el regust del passat i que formen part del nostre paisatge urbà. Són, en definitiva, establiments emblemàtics que enriqueixen i personalitzen el nostre patrimoni i que ens permeten mirar endavant sense oblidar el passat.

L’exposició “Establiments emblemàtics de Mataró” vol mostrar alguns dels comerços i negocis més rellevants de la ciutat. Establiments únics que conserven el regust del passat. Endinsar-nos-hi és fer una mirada a altres temps, conèixer-ne la història i descobrir altres formes de comerciar i de relacionar-nos.

En algunes botigues encara hi podem anar a comprar, submergint-nos en un ambient propi i singular en què es conserven objectes i elements decoratius de gran valor patrimonial. La seva observació ens permet apreciar el treball dels artesans que han deixat l'empremta del seu ofici en aquests establiments: serralleria, ebenisteria, vidrieria, pintura...

La mostra expositiva ens parla també de les històries familiars que hi ha darrere d'aquests negocis. Històries personals que ens permeten construir una memòria col·lectiva i viva, la de la ciutat de Mataró. 

Aquests establiments configuren una joia urbana, una passejada que ens transporta a observar un museu al carrer. Amb aquesta exposició volem reconèixer l’estima dels propietaris per conservar el patrimoni.

Consulteu el web dels Establiments Emblemàtics de Mataró

Organitzen: Direcció de Promoció econòmica. Servei de Promoció de Ciutat i Comerç – Biblioteques de Mataró

També et pot interessar…